GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεβαίνουν στην Αθήνα την Παρασκευή οι αγρότες - Οργανώνουν συλλαλητήριο

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος πέρσι τέτοια εποχή, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016.  Για τις 12:00 ...


Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος πέρσι τέτοια εποχή, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. 

Για τις 12:00 ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 10/2, «κλείδωσε» η συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τους συναρμόδιους υπουργούς (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος), όπως αποφασίστηκε σήμερα στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, το ραντεβού κλείστηκε ύστερα από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα που έγινε και στη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Πλέον, οι αγρότες βρίσκονται σε φάση οργάνωσης για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, ενώ ήδη προετοιμάζουν τις διαμαρτυρίες τους έξω από εφορίες, από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, αλλά και τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές στη συνέλευση της Νίκαιας, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

 Εν τω μεταξύ, να μην κλείνουν δρόμους και τελωνεία με τα τρακτέρ τους καλούν τις αγρότες οι διοικήσεις παραγωγικών φορέων. 

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), επισημαίνει ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων, "σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας". Παράλληλα καλεί την Πολιτεία να επιδιώξει, μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες, την επίλυση των προβλημάτων τους, "διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση