GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Δεν πιέζει ο Μητσοτάκης για εκλογές. Η κοινωνία πιέζει

Την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή «δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης» και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι «η μόνη λύση» ε...


Την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή «δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης» και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι «η μόνη λύση» εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς. «Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση», δηλώνει ο τέως πρωθυπουργός.

«Από την άλλη πλευρά, βέβαια, τις εκλογές τις φοβούνται. Φοβούνται για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει, φοβούνται και για το αποτέλεσμα των εκλογών, βλέπουν πως όσο πάει “βουλιάζουν” κι άλλο. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο φόβους τους θα επικρατήσει τελικά. Και αν θα “σώζεται” η κατάσταση της χώρας μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σχολιάζοντας τη ΝΔ σήμερα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είναι και πιστεύω ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Δεν πιέζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές, η πραγματικότητα πιέζει. Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Πάνω από το 80% του κόσμου λέει πως τον Νοέμβριο του 2014 βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

«Η κυβέρνηση που χρειάζεται σήμερα πρέπει να επαναφέρει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Και πρέπει να εμπνεύσει ασφάλεια μέσα στη χώρα και υπευθυνότητα στο εξωτερικό. Μια τέτοια κυβέρνηση μόνον από εκλογές μπορεί να προκύψει», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πέμπτης αξιολόγησης, στα τέλη του 2014, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι δεν έκλεισε «για πολιτικούς λόγους». «Γιατί οι δανειστές μας κατάλαβαν τότε πως μάλλον δεν θα καταφέρναμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Οπότε και θα πηγαίναμε αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές», επισημαίνει και συνεχίζει: «Οι δανειστές φοβήθηκαν τότε πως αν η Ελλάδα έπαιρνε την τελευταία δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων τον Δεκέμβριο του 2014, τα χρήματα αυτά θα κινδύνευαν να βρεθούν στα χέρια της επόμενη κυβέρνησης, που απειλούσε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν το "ρίσκαραν"».

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη «τσάκισε τη χώρα και τη διαχείριση του χρέους της», κάτι που «δεν το είχαν προβλέψει ούτε οι δανειστές». Στον αντίποδα, τονίζει ότι ο ίδιος πίεζε να μπει η χώρα στην ανάπτυξη και να βγει από το μνημόνιο, κάτι που, όπως αναφέρει «τα πετύχαμε, με τη βούλα και του ΔΝΤ». «Το ίδιο το ΔΝΤ υποστήριζε πως το 2015 θα είχαμε ανάπτυξη 2,9%. Και ότι το 2016 θα είχαμε ανάπτυξη 3,7%. Με τέτοια ανάπτυξη πιάναμε τους στόχους για τα πλεονάσματα χωρίς νέα μέτρα», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτώμενος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει «προκλητικό» και «απρόβλεπτο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας, παράλληλα, ότι σήμερα «τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά» σε σχέση με τις αρχές του 2013, όταν «υπήρξε ανταπόκριση» από την τουρκική πλευρά για «συνθήκες ηρεμίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση