GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση με τους θεσμούς

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθ...


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και αναφερθείς στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, είπε μεταξύ άλλων:

«Εάν θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες, είναι θέμα της δικαιοσύνης. Μελετώντας το πόρισμα η δικαιοσύνη, εάν πέσει σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να επιστρέψει το φάκελο στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει για τα περαιτέρω» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατάλαβε ο κόσμος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν αν μη τι άλλο αποκαλύφθηκε η διαδικασία που ακολουθούσαν τα κόμματα για την αδειοδότησή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προσωπικά δάνεια που είχε πάρει στο όνομα του «Κήρυκα Χανίων» ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

«Εδώ υπάρχει ένα συμπέρασμα: σκοντάφτουμε στον τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα συνολικά. Bλέπεις παράκαμψη των βασικών τραπεζικών κανόνων και εξευτελισμού των στοιχειωδών κανόνων αυτοσεβασμού» τόνισε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε εκκωφαντική τη περίπτωση του «Κήρυκα Χανίων», που όπως είπε, πρόκειται μια εκδοτική επιχείρηση που σταμάτησε να εκδίδει, αλλά κατάφερε να βάλει στο χέρι 2 εκατ. τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν για το λόγο που είχαν συναφθεί τα δάνεια.

«Υπάρχει λεηλασία εταιρειών οι οποίες πτωχεύουν και πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους» είπε ερωτηθείς για την περίπτωση του ΔΟΛ. «Έχουμε μια ιδιοκτησία που αδυνατεί να εξηγήσει τον πλουτισμό της και μια εταιρεία που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της (...) τα ίδια ποσά χρεών των εταιρειών γίνονται προσωπικές περιουσίες» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ερωτηθείς εάν με το πόρισμα κλείνει και το θέμα για τις δανειοδοτήσεις είπε: «Δεν κλείνει το θέμα με το πόρισμα της εξεταστικής, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους τώρα και ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως πρέπει να συμβαίνει σε ένα ευνομούμενο κράτος».

«Οι δανειοδοτήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φτάνουν το μισό δισ., χώρια τις παχυλές, παχυλότατες κρατικές επιχορηγήσεις» είπε ο κ. Παππάς και αναρωτήθηκε εάν θα λάβουν μέτρα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, διευκρινίζοντας ότι: «μια ρύθμιση που λέει ότι θα επιστραφούν σε 150 χρόνια δεν είναι ικανοποιητική. Εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε, πέρα από το 20% της αποζημίωσής μας, άλλο ένα 40% για την αλληλεγγύη και τη λειτουργία του κόμματός μας. Νομίζω κάτι αντίστοιχο πρέπει να σκεφτούν και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Παππάς. Πάντως είπε ότι η κυβέρνηση μελετά το να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων. «Νομίζω θα το κοιτάξουμε επισπεύδοντας» το δηκτικό σχόλιο του υπουργού ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια: «Είδαμε διαρροές σε σχέση με την έκθεση του ΔΝΤ, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στην οποία καταγράφεται μια τεράστια απόκλιση στις εκτιμήσεις για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή και για την προοπτική της» είπε και ξεκαθάρισε ότι «πρέπει πλέον να γίνει μια συζήτηση μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων στη βάση ποιων εκτιμήσεων θα προχωρήσουμε και εκεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα» υπογράμμισε, σπεύδοντας πάντως, όπως είπε, να προλάβει την αντιπολίτευση ότι η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα αποχώρησης του Ταμείου, αλλά το θέμα εγείρεται από το ίδιο το ΔΝΤ. Υπογράμμισε δε, ότι αυτή τη στιγμή αμφισβητούνται οι εκτιμήσεις του Ταμείου σε κορυφαίο επίπεδο εντός των θεσμών. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης πάντως, χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη την ευρωπαϊκή στάση του να διαθέτεις χρηματοδοτικό βραχίονα (ESM) και να μην τον αφήνεις να παίξει το ρόλο του.

Αναφερθείς στα στοιχεία για την ελληνική οικονομία ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει η προπαγάνδα, υπάρχουν οι πολιτικές ανάγκες των ανωτέρων στελεχών κάποιων θεσμών, υπάρχουν βεβαίως και πολιτικές ανάγκες του συντηρητικού κόμματος στη Γερμανία. Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είχε ανάπτυξη για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 1,8%, στο πλεόνασμα έχουμε πιάσει το στόχο και ίσως υπερβούμε και το 2%, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12% οι εξαγωγές 10%, ενώ αύξηση 8% κατέγραψε και ο χώρος της πώλησης αυτοκινήτου (...) κάποια στιγμή καταρρέει και η προπαγάνδα, έλεγε η ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα διώξει τις επενδύσεις, όμως αυτές αυξήθηκαν» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Δικτύων.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση με τους θεσμούς, και η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει να αναπτύσσει την πολιτική και την οικονομική της διπλωματία σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τη μηχανική της τρόικας» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι πολλά δεν φάνταζαν πιθανά να συμβούν και σήμερα η Ελλάδα με την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού Νότου. Μάλιστα ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλαγές συντελούνται και στη Γερμανία, καθώς οι σοσιαλδημοκράτες αναστοχάζονται για τον μεγάλο συνασπισμό.

«Στα κείμενα μας καταγγείλαμε τη νεοφιλελεύθερη σύγκλιση, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό θα συνέβαινε χωρίς την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» ενώ για το Grexit είπε ότι πλέον το επικαλούνται κάθε φορά όταν ξεκινάνε οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, αλλά αυτό δείχνει ότι η σκέψη τους περιορίζεται στο μέσα ή έξω, δηλαδή στο ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αλλάξει. Η ιστορική εμπειρία όμως δεν δείχνει αυτό» τονίζει ο κ. Παππάς.

«Εκλογές επιβάλλει ο λαός με την κινητοποίησή του ή όταν χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι όλο και περισσότερα κομμάτια του κόσμου, παρά την προπαγάνδα μεγατόνων, αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τη διαπλοκή» υπογράμμισε.

Για το ΕΣΡ και την αδειοδότηση των καναλιών είπε: «Οι ρυθμιστικές αρχές δεν νομοθετούν, ρυθμίζουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να παρεκκλίνει κανείς από αυτό το πλαίσιο» τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα επιθυμούσε να έχει οριστεί το ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, χθες. «Έχουμε κάνει συναντήσεις με τα μέλη, έχουμε εξηγήσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ξεκινά από το μηδέν έχει και την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση περιμένω επισήμως από το ΕΣΡ την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός» είπε ο κ. Παππάς και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα καθυστέρησης. «Έχουν σταλεί επιστολές στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ έχουν απαντήσει και νομίζω και ΝΔ έχει απαντήσει» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα σχόλια της αντιπολίτευσης σχετικά με την διαστημική υπηρεσία απάντησε: «Για τη στάση της ΝΔ είχα μια χαραμάδα ελπίδας, δεν περίμενα να τοποθετηθούν ως τρολ. Tους παραπέμπω στις δηλώσεις των εξαιρετικών επιστημόνων» είπε και κατέληξε: «Ο καθένας δείχνει και το επίπεδό του. Εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να αστειευτεί από το βήμα της Βουλής, τι να πω;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση