GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πινότι: Ευρωπαϊκή Άμυνα με άξονες Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρεται σήμερα στη δυνατότητα ε...


Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρεται σήμερα στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

«Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργασθεί ενισχυμένες συνεργασίες οι οποίες να προάξουν ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Η περαιτέρω επένδυση των χωρών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα παρακινήσει θετικά και τις υπόλοιπες», υπογραμμίζει η Πινότι.

Η Ιταλίδα υπουργός δηλώνει αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα, και δηλώνει πως «όσοι ζητούν να εφαρμοσθεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν». «Όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην παράτυπη μετανάστευση, θα έπρεπε να στηρίξουν το σχέδιο αυτό και να μας βοηθήσουν», προσθέτει η Ρομπέρτα Πινότι.

Παραδέχεται, βέβαια, πως «είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύει, κανείς, ότι θα περάσουμε από 181.000 μετανάστες και πρόσφυγες του 2016, σε μηδενικό αριθμό», αλλά εκτιμά ότι «μια δραστική ή τουλάχιστον σημαντική μείωση είναι εφικτός στόχος». Τονίζει, επίσης, ότι «περιμένει να δοθεί χέρι βοήθειας τόσο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και από μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, τέλος, η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι υπογραμμίζει: «Δείξαμε θάρρος, είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό. Το συγκεκριμένο άνοιγμά μας στον διάλογο δεν αφορά μόνον την Τρίπολη αλλά ολόκληρη τη Λιβύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση