GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Η πρόταση να υποφέρει περισσότερο η κοινωνία δεν θα δώσει εργασία

«Η κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχει ορατή δυνατότητα να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένας τρόπος να κλείσει η ...


«Η κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχει ορατή δυνατότητα να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένας τρόπος να κλείσει η αξιολόγηση με επιπλέον λιτότητα, διότι δεν έχει καμία παραγωγική και αναπτυξιακή διάσταση αυτή η πρόταση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η πρόταση να υποφέρει περισσότερο η κοινωνία δεν θα δώσει εργασία. Είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο των πέντε χρόνων του 2009-2014, έδωσε τραγικά αποτελέσματα, κατέστρεψε κοινωνικές και οικονομικές δομές, αποδιάρθρωσε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας, δε δίνει όφελος στην κοινωνία» επισήμανε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», και πρόσθεσε: «Σήμερα η χώρα μας, δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη 5η αξιολόγηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, έχει πολύ περισσότερους συμμάχους και είναι πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της Β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το κλειδί δεν είναι η στάση του ΔΝΤ, είναι ο συσχετισμός δυνάμεων, που πάντα επιλύει τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα στην Ευρώπη και παγκοσμίως, είναι το πώς θα διαμορφωθεί μία συμμαχία ισχυρότερη από αυτή που έχει σήμερα ο κ. Σόιμπλε με το ΔΝΤ».

Σημείωσε δε: «Οι συσχετισμοί δυνάμεων, μετά και τις τοποθετήσεις του κ. Ντάισελμπλουμ και της υπόλοιπης Ευρώπης και από τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία, είναι αυτή τη στιγμή εξέλιξη σημαντική προς όφελος της χώρας μας, συνηγορεί υπέρ μίας συμφωνίας προς όφελός μας η εξέλιξη».

Αναφορικά με τις επιπρόσθετες απαιτήσεις μέτρων που προβάλλει το ΔΝΤ σχολίασε ότι δεν υπήρχαν στη συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι και επιπλέον: «Εμείς είμαστε απόλυτα συνεπείς και οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα σε αυτή τη συμφωνία και έχουν υπεραποδώσει και στα δημοσιονομικά και στα αναπτυξιακά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το ΔΝΤ έρχεται στη διαπραγμάτευση για ακόμη μία φορά με λάθος δείκτες, συντελεστές οικονομικής και δημοσιονομικής λειτουργίας, ενώ ήδη τα αποτελέσματα το έχουν διαψεύσει -και τα φετινά αποτελέσματα του 2016, άρα δεν είναι μία διαφωνία μείγματος πολιτικής, μείγματος δημοσιονομικών και φορολογικών και αφορολόγητων στοιχείων, είναι μία διαφορά στον πυρήνα της πολιτικής».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» της αντιπολίτευσης τη δημιουργία «κλίματος καταστροφολογίας αν καθυστερήσει μία ημέρα η αξιολόγηση, διότι δεν υπάρχει άγχος όσον αφορά τους οικονομικούς ρυθμούς».

«Εμείς θέλουμε να τροφοδοτήσουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα της οικονομίας, λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης και της διεύρυνσης επενδύσεων και εργασίας. Δεν έχουμε κάποιο πλαίσιο ασφυξίας, δεν έχουμε κάποιον βρόχο ασφυξίας, δεν πρέπει δηλαδή να κινδυνολογούμε στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε: «Η ΝΔ προσπαθεί να σώσει το παλιό, αναποτελεσματικό και μη αξιοκρατικό και μη τίμιο σύστημα διοίκησης και πολιτείας, που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στηρίζει το παλιό κατεστημένο και προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να αποτύχει η κυβέρνηση. Όμως, το λάθος που κάνει είναι ότι προσπαθεί έτσι να αποτύχει και η Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε: «Η χώρα μας κάνει μία πολύ μεγάλη στροφή στον τομέα των αποβλήτων, περνάμε σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζουμε ευρωπαϊκό κεκτημένο,  δεν μπορούμε να έχουμε πλέον παράνομη διάθεση και παράνομο εμπόριο αποβλήτων, δεν μπορεί να έχουμε ανεξέλεγκτες χωματερές και δεν θα έχουμε πλέον ούτε τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα, που διατίθενται στο περιβάλλον και το προσβάλλουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση