GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ληστές με τα ρόπαλα χτύπαγαν πεζούς και οδηγούς στο Μενίδι

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λήστευαν πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων, στην περιοχή των Αχαρνών. Ειδικότερα, συνε...


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λήστευαν πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων, στην περιοχή των Αχαρνών. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, δέκα άτομα, εκ των οποίων τα έξι ηλικίας από 18 έως 42 ετών και τέσσερις ανήλικοι, μέλη της σπείρας. Παράλληλα, αναζητούνται δύο 15χρονοι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο διάστημα εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί.

Οι δράστες, με διάφορα τεχνάσματα, εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να τα ακινητοποιούν μέσα στον καταυλισμό Αγία Σωτήρα Αχαρνών και στη συνέχεια, με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, καθώς και με τη χρήση διαφόρων αντικειμένων, όπως κοντάρια, ρόπαλα και διάφορα εργαλεία, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Παράλληλα, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν σε ταξί από διάφορα σημεία της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν κοντά στον καταυλισμό, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς, ασκώντας σωματική βία και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο στόχαστρο είχαν και πεζούς που κινούνταν σε δρόμους γύρω από τον καταυλισμό και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν και διέφευγαν πηγαίνοντας στον καταυλισμό διαμονής τους.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 66 περιπτώσεις ληστειών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση