GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμνηστία τραπεζικών στελεχών για αναδιάρθρωση κόκκινων δανείων επιχειρήσεων

Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των τραπεζικών στελεχών στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων βρ...


Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των τραπεζικών στελεχών στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη νομοθετική προστασία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων λειτουργών οι οποίοι χειρίζονται τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και μετέχουν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης και επίλυσης διαφορών.

Το θέμα εξετάζεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής σε συνεντεύξεις του έχει σημειώσει την ανάγκη σχετικής ρύθμισης λέγοντας: «Θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να βάζουμε κάποιους ανθρώπους υπεύθυνους για αυτήν τη δουλειά και μετά όταν την ολοκληρώνουν να τους πυροβολούμε. Επομένως, εδώ πρέπει να δοθεί μία λύση και μία νομική κάλυψη… Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το νομοσχέδιο προχωρά σε όλα τα επίπεδα, είναι στο πλέγμα των υποχρεώσεων μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι από άποψη νομοθετικού κειμένου, αναμένουμε τη τελευταία έγκριση για να προχωρήσουμε και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα που συνδέονται με τις τράπεζες για τα οποία μελετώνται ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση