GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίτος σεισμός κοντά στη Λέσβο

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τις 5.55 το πρωί μέχρι και πριν από λίγο κοντά στη Λέσβο. Σις 13:45 σημειώθηκε και τρίτ...


Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τις 5.55 το πρωί μέχρι και πριν από λίγο κοντά στη Λέσβο.
Σις 13:45 σημειώθηκε και τρίτη - ασθενής - σεισμική δόνηση, μέγεθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 63 χλμ ΒΔ της Μυτιλήνης.
Στις 6 παρά 10 το πρωί, ο πρώτος σεισμός 5,1  Ρίχτερ  "ξύπνησε" τους κατοίκους στη Λέσβο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην απέναντι Μικρασιατική ακτή βόρεια της βόρειας Λέσβου και συγκεκριμένα στη Μικρασιατική Τρωάδα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο βόρειο τμήμα της Λέσβου απ' όπου όμως μέχρι στιγμής στην Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Στις 12:58 καταγράφηκε, δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ (η μεγαλύτερη μέχρι αυτή τη στιγμή), 57 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού.
Με επίκεντρο πάντα στην ίδια περιοχή, το τελευταίο 20ήμερο έχουν υπάρξει δεκάδες σεισμοί έντασης δύο έως τέσσερα ρίχτερ με το σημερινό όμως τον πλέον ισχυρό.
Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.
Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε όμως ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας, που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση