GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Δεν ξέρουμε τίποτα για την επίσκεψη Ερντογάν

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με οποιαδήποτε προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...


Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με οποιαδήποτε προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, έγινε σήμερα γνωστό από το Βερολίνο.

Η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, έγραψε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σκοπεύει να επισκεφθεί τη Γερμανία τον Μάρτιο προκειμένου να ενθαρρύνει τους περίπου 1,5 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες εκεί να ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου της προεδρίας στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα.

Σχολιαστές υποστήριξαν ότι η Γερμανία θα έπρεπε να εμποδίσει αυτή την επίσκεψη - ή τουλάχιστον να στείλει ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν να αποφύγει να πραγματοποιήσει εκστρατεία στη Γερμανία υπέρ της αναθεώρησης του συντάγματος.

«Τη στιγμή που θα ενημερωθούμε για μια τέτοια επίσκεψη, όχι μονάχα μέσω ανώνυμων πηγών σε μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικές εφημερίδες, θα το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε επιπλέον ότι οι αρχές εξετάζουν το αίτημα της Άγκυρας να επιτραπεί στους υπηκόους Τουρκίας που διαμένουν στη Γερμανία να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, στις πρεσβείες και στα προξενεία, κάτι που είχε γίνει και σε προηγούμενες εκλογές στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση