GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πετρόπουλος προειδοποιεί: Όποιος τολμήσει να απολύσει εργαζόμενο με μπλοκάκι...

Μήνυμα προς τους εργοδότες, που απασχολούν εργαζόμενους με μπλοκάκι, σχετικά με την υποχρεώση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς έστειλε...


Μήνυμα προς τους εργοδότες, που απασχολούν εργαζόμενους με μπλοκάκι, σχετικά με την υποχρεώση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς έστειλε με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη του στον Alpha 98,9 για το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένων, οι οποίοι θα ζητήσουν να πληρωθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές ή καταγγείλουν στον ΕΦΚΑ τους εργοδότες τους, ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για «άκυρες απολύσεις»

«Δεν είναι καταγγελία, είναι δήλωση. Όποιος τολμήσει να απολύσει εργαζόμενο με μπλοκάκι επειδή άσκησε το δικαίωμά του, είναι γνωστές οι θέσεις των δικαστηρίων, οι απολύσεις θα είναι άκυρες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξήγησε πως «οι εισφορές για τον αμειβόμενο με μπλοκάκι σε έναν ή δύο εργοδότες, θα είναι μειωμένες, εφόσον δηλώσει ότι ο εργοδότης αρνείται να συμμετάσχει στο ασφάλιστρο».

Όσο για τη ρύθμιση ο υφυπουργός υποστήριξε ότι  «η κίνηση αυτή είναι προς όφελος της επιχειρηματικότητας με στόχο να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση