GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ανήμερα της "Ημέρας του Προέδρου"

Νέες διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έγιναν σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της αργίας για τον εο...


Νέες διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έγιναν σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της "Ημέρας του Προέδρου", η ανεπίσημη ονομασία της γιορτής για τα γενέθλια του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ.

Πολλοί ακτιβιστές και απλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους, από το Λος Άντζελες μέχρι το Σικάγο και το Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης που αποκαλούν "Ημέρα Όχι του δικού μου Προέδρου", για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική και τις δηλώσεις του Τραμπ.

Στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες κοντά στο Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, στην άκρη του Σέντραλ Παρκ και φώναζαν ρυθμικά: "Εξαπατά, ψεύδεται, ανοίξτε τα μάτια σας".

"Πιστεύω ότι είναι μια μοχθηρή προσωπικότητα. Αλλά το χειρότερο είναι το πώς υποδαυλίζει τους φόβους των ανθρώπων και τους θέτει τον έναν απέναντι στον άλλον" είπε η 78χρονη Ίντιθ Κρέσμερ.

Η ιδέα για τις διαδηλώσεις κατά την Ημέρα του Προέδρου προήλθε από το Λος Άντζελες όπου περίπου 4.300 άνθρωποι έχουν δηλώσει μέσω του Facebook ότι θα παραστούν στη διαδήλωση.

Στο Μαϊάμι πάντως ήταν περίπου 25 που συμμετείχαν στην κινητοποίηση "κατά της αντιαμερικανικής πολιτικής του Λευκού Οίκου", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. "Υπάρχει μίσος μεταξύ των διαφορετικών φυλών, υπάρχει διαχωρισμός. Πρέπει να σταματήσει, πρέπει να βρούμε το κοινό καλό και να εργαστούμε για να διαφυλάξουμε τις ΗΠΑ" είπε ένας διαδηλωτής στο κανάλι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση