GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Δεν περνάνε στην Ελλάδα τα καουμποϊλίκια του Ερντογάν

“Είναι υποχρέωση κάθε υπουργού Άμυνας της πατρίδας μας να τιμήσει στον τόπο της θυσίας τρεις ήρωες που πέσανε για όλους μας και δεν θ...


“Είναι υποχρέωση κάθε υπουργού Άμυνας της πατρίδας μας να τιμήσει στον τόπο της θυσίας τρεις ήρωες που πέσανε για όλους μας και δεν θα ρωτήσω κανέναν γι' αυτό”, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τη ρίψη στεφάνου που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την κρίση του 1996.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Καμμένος σημείωσε: “Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες, είναι μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Οφείλει να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο”.

Διεμήνυσε ακόμα: “Δεν πρόκειται να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται, πλοίο που θα παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα και δεν θα παρενοχλείται και ειδοποιείται να εφαρμόσει το διεθνές Δίκαιο. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα”.

Όσο για το αν η οικονομική κρίση επηρεάζει την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τόνισε: “Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους κρίσεις. Μπορεί τα στελέχη να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στα εισοδήματά τους, αλλά οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αλλά και φαντάροι, υπερασπίζονται την πατρίδα, υπερασπίζονται τα σπίτια τους, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το αξιόμαχο είναι πάρα πολύ υψηλό. Θα πρέπει από την άλλη μεριά να ανησυχούν. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και ο στρατός, και η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση