GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Αν το ΔΝΤ φύγει από την Ελλάδα, τέλος το πρόγραμμα

Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγ...


Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απευθυνόμενος προς Ολλανδούς βουλευτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

“Η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη για την εξεύρεση μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα”, είπε ο Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με το Bloomberg. “Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου είναι πολύ ξεκάθαρη, αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσυρθεί, τότε η υποστήριξη για το πρόγραμμα θα χαθεί”.

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι «το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση».

Επισημαίνεται πως η δήλωση αυτή του Γ. Ντάισελμπλουμ είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία των τραπεζικών μετοχών στα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Έλληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση