GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα ενημερωθείτε για τη νομοθεσία και τις προκηρύξεις της ΕΕ

Η Υπηρεσία επίσημων εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι ο επίσημος εκδοτικός οίκος όλων των θεσμικών οργάνων, των υπηρεσιών και ...


Η Υπηρεσία επίσημων εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι ο επίσημος εκδοτικός οίκος όλων των θεσμικών οργάνων, των υπηρεσιών και άλλων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδια για την παραγωγή όλων των εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έντυπη μορφή, ηλεκτρονικά βιβλία, CD-ROM και ιστοχώροι, καθώς και την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων) και για τη διανομή τους μέσω του οικείου δικτύου αντιπροσώπων πωλήσεων και των δικτύων πληροφόρησης της ΕΕ .

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Υπηρεσία Εκδόσεων δεν απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με τις γενικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως σε ερωτήσεις που αφορούν τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτές τις πληροφορίες, πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιστοχώρο Europa της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο γραφείο ή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης δημιουργήσει μια υπηρεσία για το κοινό, τη Europe Direct (http://europa.eu/europedirect/index_el.htm ), η οποία απαντά στις ερωτήσεις σας ή διαβιβάζει το αίτημά σας στο αρμόδιο τμήμα.

Πώς μπορείτε όμως να λάβετε εκδόσεις της ΕΕ;

Μπορείτε να αποκτήσετε αντίγραφα δωρεάν εκδόσεων, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για τις πολιτικές και τις δραστηριότητες της ΕΕ, από:

• τα γραφεία και τις αντιπροσωπείες της Επιτροπής
• τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
• τα δίκτυα πληροφόρησης της ΕΕ.

Πώς μπορείτε να λάβετε την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Η Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι η μόνη περιοδική έκδοση που δημοσιεύεται κάθε εργάσιμη ημέρα και στις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Αποτελείται από δύο σειρές:

• τη σειρά L για τη νομοθεσία και

• τη σειρά C για ανακοινώσεις και πληροφορίες

• ένα Συμπλήρωμα (τη σειρά S για τις προκηρύξεις δημοσίων συμβάσεων).

• Υπάρχει επίσης και ένα ηλεκτρονικό τμήμα της σειράς C, που είναι γνωστό ως σειρά C E της ΕΕ. Τα έγγραφα που εμφανίζονται στη σειρά C E της ΕΕ δημοσιεύονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι σειρές L και C της ΕΕ διατίθενται σε χαρτί, σε CD-ROM και online. Οι εκδόσεις σε χαρτί και σε CD-ROM διανέμονται σε συνδρομητές με ετήσια συνδρομή επί πληρωμή και μπορούν να παραγγελθούν μέσω του δικτύου πωλήσεων της Υπηρεσίας Εκδόσεων. Η πρόσβαση στην online έκδοση είναι δυνατή δωρεάν μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών EUR-Lex (http://eurlex.europa.eu/homepage.html?locale=el)

Η σειρά S για τις προκηρύξεις δημοσίων συμβάσεων της ΕΕ διατίθεται σε CD-ROM και online. Η έκδοση σε CD-ROM διανέμεται σε συνδρομητές με ετήσια συνδρομή επί πληρωμή και μπορεί να παραγγελθεί μέσω του δικτύου πωλήσεων της Υπηρεσίας Εκδόσεων. Η πρόσβαση στην online έκδοση είναι δυνατή δωρεάν μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας TED http://ted.europa.eu/TED/main/HomePage.do (συμπλήρωμα στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Επίσης, υπάρχουν τα έγγραφα COM που εκπονούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της νομοθετικής διαδικασίας και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 1) Νομοθεσία υπό εκπόνηση και 2) Έγγραφα δημοσίου ενδιαφέροντος. Αμφότερες οι κατηγορίες εγγράφων διατίθενται, κατά κανόνα, ταυτόχρονα σε δύο μορφότυπους, PDF και HTML, δωρεάν στην EUR-Lex. Στην ίδια διαδικτυακή διεύθυνση παρέχεται πρόσβαση σε άλλες προπαρασκευαστικές νομοθετικές πράξεις.

Οι προσκλήσεις υποβολής προσφορών για δημόσιες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών και προμηθειών πρέπει να δημοσιεύονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν επιθυμείτε να δημοσιεύσετε προκήρυξη δημόσιας σύμβασης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

• H δημοσίευση της προκήρυξης διαγωνισμού στην ΕΕ S γίνεται δωρεάν.
• Το κείμενο της προκήρυξης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 650 (περίπου) λέξεις.
• Οι προκηρύξεις δημοσιεύονται εντός δώδεκα ημερών, εκτός και αν η διαδικασία είναι επείγουσα, οπότε η προθεσμία είναι πέντε ημερών, από την ημέρα αποστολής τους στην Υπηρεσία Εκδόσεων.

Όλες οι προκηρύξεις που έχουν δημοσιευθεί κατά τα πέντε τελευταία έτη διατίθενται online στα αγγλικά δωρεάν, στη διαδικτυακή υπηρεσία TED.

 

Χρύσα Τσιώτση 

Νομικός

chryssa.tsiotsi@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση