GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία - Επίθεση Φιγιόν στην κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) στις προεδρικές εκλογές, κατηγόρησε την Κυριακή τη γαλλική κυβέρνηση ...


Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) στις προεδρικές εκλογές, κατηγόρησε την Κυριακή τη γαλλική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να ελεγχθεί η βία που αμαυρώνει προεκλογικές εκδηλώσεις.

Ο Φιγιόν υποστήριξε σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του ότι δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο γύρους τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Γαλλία βιώνει μια κατάσταση «σχεδόν εμφυλίου πολέμου» που εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.

Αναφέρθηκε σε μια εκδήλωση του αντιπάλου του Εμανουέλ Μακρόν στην Τουλόν, η οποία διακόπηκε από διαδηλωτές την περασμένη εβδομάδα, αλλά και σε μια συγκέντρωση του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος (FN) στη Νάντη, που αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια που διήρκεσαν δύο ημέρες, προχθές Σάββατο και χθες Κυριακή.

Οι γαλλικές αρχές έκαναν γνωστό πως 13 χωροφύλακες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νάντη το Σάββατο, όταν ακτιβιστές που ανήκουν στην αριστερά διαδήλωσαν εναντίον της συγκέντρωσης του FN.

«Σας υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρ' όλ' αυτά η κυβέρνηση αφήνει να συμβαίνει αυτό», υποστήριξε ο Φιγιόν. «Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εγγυηθεί τις συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ότι ο νόμος εφαρμόζεται».

Κρίνοντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς τόνισε πως πρέπει να προστατευθεί το το δικαίωμα των υποψηφίων να εκφράζονται ελεύθερα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει πως οι εχθροί της δημοκρατίας θα πάψουν να εμποδίζουν τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση