GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκησε την Ούνιξ, το κρύο και την... γκαντεμιά ο Ολυμπιακός

Με πολλά και σοβαρά προβλήματα στο Καζάν, αλλά... no problem για τον Ολυμπιακό!  Με τον Γκριν να… ντύνεται Σπανούλης, τον γνωστό καλό...


Με πολλά και σοβαρά προβλήματα στο Καζάν, αλλά... no problem για τον Ολυμπιακό! 

Με τον Γκριν να… ντύνεται Σπανούλης, τον γνωστό καλό Πρίντεζη, αλλά και με το στοιχείο της ΟΜΑΔΑΣ, οι ψυχωμένοι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 90-75 την Ούνιξ και έτσι παρέμειναν σε τροχιά πρώτης τριάδας στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας στο 15-6!

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Γκριν και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Με καλή άμυνα και τον Σέρβο σέντερ να μαζεύει το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση, πηγαίνοντας στο +6 (4-10), στα πρώτα τρία λεπτά. Από την άλλη, η Ούνιξ είχε μόνο τον Παραχούσκι ως αξιόπιστη λύση στην επίθεση, αφού ο Λάνγκφορντ είχε πέσει σε… τοίχο, με τους Ρώσους να μένουν στο ματς μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (10-17). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, άρχισε η… καταιγίδα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου! Η άμυνά τους τσάκιζε… κόκκαλα, ενώ τα ποσοστά τους έξω από τα 6,75μ. άγγιζαν το… τέλειο, με τη διαφορά να αυξανόταν συνεχώς και να κλείνει στο υπέρ τους +20 (13-33).

Με την ίδια… συνταγή συνέχισε ο Ολυμπιακός και στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου. Η άμυνά τους είχε εγκλωβίσει εντελώς τους γηπεδούχους, που σκόραραν μόνο με ξεσπάσματα, ενώ από την άλλη τα… κοκόρια των «ερυθρόλευκων» εξακολουθούσαν να γεννούν από την περιφέρεια, με την υπέρ τους διαφορά να ξεφεύγει στο +27 (16-43). Στο επόμενο διάστημα και μέχρι τα μισά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έριξαν τις στροφές τους, κάνοντας κάποια συντήρηση, με τον Λάνγκφορντ να… ενεργοποιείται επιθετικά και η διαφορά να πέφτει στο -19 (26-45). Όμως, στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου και μέσα από τα απανωτά επιθετικά τους ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκαν τις δεύτερες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +20 (36-56). Μάλιστα, το εκπληκτικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πως έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 10/15 τρίποντα. 

Διάθεση να μην χτυπήσει τόσο πολύ από την περιφέρεια, αλλά να κυκλοφορήσει σωστά και με υπομονή την μπάλα και να παίξει περισσότερο μέσα από τη ρακέτα, είχε στην επίθεση ο Ολυμπιακός, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το καλό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν πως ο Γκριν είχε… ντυθεί Σπανούλης και έτσι η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα (43-63), αλλά η άμυνα δεν ήταν το ίδιο καλή, καθώς ο Λάνγκφορντ είχε βρει ρυθμό και έτσι η Ούνιξ μείωσε αρκετά (49-63), στα μισά. Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε να ήταν «καυτός», με τους πρωταθλητές Ελλάδας να συντηρούν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν χτίσει, μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-69). 

Πολύ νωθρά μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς καλάθι για πάνω από τέσσερα λεπτά και την Ούνιξ να το εκμεταλλευτεί αυτό, μειώνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (61-69). Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τη διαφορά να πηγαίνει ξανά σε διψήφιο αριθμό (63-75), στα μισά. Οι γηπεδούχοι έμειναν για ένα λεπτό ακόμη στο παιχνίδι (68-77), καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα «καθάρισε» ο υπαρχηγός για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο οποίος απανωτά δικά του τρίποντα και καλάθια τους έστειλε ξανά στο +19 (68-87), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 90-75. 

Τα δεκάλεπτα: 13-33, 36-56, 54-69, 75-90

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση