GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιγότερος "σεβασμός" στα ανθρώπινα δικαιώματα για να μπλοκάρουν μετανάστες

Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν χαλαρότερα κριτήρια στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ΕΕ, προκειμένου να μπορούν να επιστρέ...


Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν χαλαρότερα κριτήρια στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ΕΕ, προκειμένου να μπορούν να επιστρέφουν πιο εύκολα μετανάστες στις χώρες προέλευσής τους και μάλιστα πριν καν εξετάσουν το αίτημά τους για άσυλο.
Σύμφωνα με κοινή πρόταση που κατέθεσαν Βερολίνο και Παρίσι, και επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η επιλογή αυτή θα ισχύει μόνο σε περιόδους "μαζικής εισροής" ανθρώπων στην Ένωση και έρχεται καθώς η ΕΕ καθιστά όλο και πιο δύσκολη την έλευση και τη παραμονή μεταναστών και προσφύγων.
Ενώ η ΕΕ λέει ότι έχει το δικαίωμα να διώχνει όλους τους οικονομικούς μετανάστες αν το επιλέξει, οι υπάρχοντες νόμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο προβλέπουν ότι μια τρίτη χώρα πρέπει να συγκεντρώνει ορισμένες προϋποθέσεις ώστε η Ένωση να μπορεί να στείλει εκεί κάποιον που ζητά άσυλο στην Ευρώπη, και ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να περιμένει για μια απόφαση εκεί.
Η επαναπροώθηση μεταναστών που ζητούν άσυλο είναι ένα στοιχείο κλειδί της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που επιτεύχθηκε πριν από ένα χρόνο, και την οποία το Παρίσι και το Βερολίνο χαιρέτισαν στο κοινό έγγραφό τους καθώς μείωσε δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων –κυρίως προσφύγων από τη Συρία– που επιχειρούν το ταξίδι προς την Ευρώπη.
Όμως λίγες άλλες γειτονικές προς την ΕΕ χώρες μπορεί να θεωρηθεί ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια, που περιλαμβάνουν την εξασφάλιση ότι δεν κινδυνεύουν με διώξεις, ότι υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής, και μερική, τουλάχιστον, πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.
Έτσι η Γερμανία και η Γαλλία προτείνουν να χαλαρώσουν τα κριτήρια αυτά υποστηρίζοντας στο έγγραφο πως το σύστημα ασύλου της ΕΕ "πρέπει να σχεδιαστεί με έναν ευέλικτο τρόπο και πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε ενδεχόμενο".
"Δεν πρόκειται για την οικοδόμηση του 'φρουρίου Ευρώπη'. Πρόκειται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, η οποία έχει κοστίσει ήδη τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, και για την αντικατάστασή της από ένα ρυθμισμένο σύστημα νόμιμων εισόδων, σε συνδυασμό με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, που θα διασφαλίζονται από την ΕΕ σε τρίτες χώρες".
Οι δύο χώρες αναφέρουν πως η συμφωνία με την Τουρκία –που έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι στρογγυλεύει τα κριτήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για άτσαλη εφαρμογή που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων- θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.
Οι δύο χώρες ανέφεραν πως με τη διεύρυνση των επιλογών για απέλαση –που θα περιλαμβάνουν και όσους ζητούν άσυλο– θα αποθαρρύνουν την παράνομη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη, ενώ η Ένωση θα προσφέρει νομικούς τρόπους για όσους είναι επιβεβαιωμένα πρόσφυγες και θα πληρώνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε τρίτες χώρες που τους δέχονται.
Ειδικότερα η πρόταση περιλαμβάνει επίσης την επιλογή να αναγνωριστούν ορισμένες περιοχές –αντί ολόκληρες χώρες όπως συμβαίνει τώρα– ως κατάλληλες για αυτές τις επαναπροωθήσεις, ακόμη και αιτητών ασύλου.
Η Γερμανία και η Γαλλία δήλωσαν πως αυτοί οι νέοι κανόνες θα εξακολουθήσουν να πληρούν τα βασικά κριτήρια της Συνθήκης της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά θα καταργήσουν δευτερεύοντες νόμους της ΕΕ που προσφέρουν μεγαλύτερες εγγυήσεις.
Οι μαζικές απελάσεις θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται και οι τρίτες χώρες υποδοχής θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωμένες να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους απελαθέντες αιτητές ασύλου και πως οι άνθρωποι που στέλνει η ΕΕ εκεί δεν θα προωθούνται περαιτέρω σε μέρη όπου οι ζωές τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

1 σχόλιο

  1. Χμμμ θα πρέπει να απαντώ ως εξωγήινος..

    Εγώ δεν πιστεύω στην αλληλεγγύη και σε κουραφέξαλα όταν υπάρχει ο Μαμωνάς..

    Όταν ένας συνεταιρισμός χωρών δανείζει ένα μέλος του διότι έτσι είναι δομημένο αυτό το τερατούργημα της νέο ΝΑΖΙΣΤΚΗΣ ΓΕΡΜΆΝΙΑ που την ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, και όλες αυτές της κορδέλες που βάζουν...

    Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ΥΠΑΡΧΉ διοικητικό συμβούλιο ΚΑΙ που πρόεδρος του είναι κ. Σόιμπλε ...

    Ερώτηση γιατί δάνειζαν τον εκάστοτε πρεζάκια Ελληνα πρωθυπουργό;;

    Ποια είναι η ευθύνη ΟΛΩΝ που κάθονται στην κορφή της εξουσίας του χρήματος;...

    Η εξουσία δεν παραχωρεί τίποτα χωρίς απαίτηση....Ποτέ δεν το έκανε και δεν θα το κάνει...

    Απλά ανακαλύψτε τι δέχονται στωικά οι πολίτες και θα έχετε βρει το ακριβές μέγεθος της αδικίας και των λαθών που θα τους επιβληθούν..Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να βρουν αντίσταση είτε με διάλογο ,είτε με χτυπήματα, είτε και με τα δυο...Τα όρια των τυράννων καθορίζονται από την αντοχή αυτών που καταπιέζονται...

    Όσο αποφλοιώνουμε την δομή της δημοκρατία τους, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπήρξε ΠΌΤΕ..

    Ο 20ος αιώνα ξύπνησε το ΤΕΡΑΣ του καπιταλισμού που τρώει με τα μανία της σάρκες του, με την μασκαρεμένη [ελευθερία] ΠΙΑ ελευθερία τον αγορών!! εκεί κρύβονται οι παγκόσμιοι κλέφτες, με τα ιδρύματα, της ΜΚΟ, την διαφημιζόμενη φιλανθρωπία, της Offshore ,την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία [ΑΧΧ αυτή μαϊμού η αξιοκρατία] που ήταν και είναι μόνο για τους υπηρέτες και της φαμίλιες τους ΠΟΥ προσκυνούν της παγκόσμιες μαφίες ΤΟΝ τραπεζών....Οι Σαμαροβενιζέλοι προδώσαν την χώρα όπως και ο Αδωνις, ο Μητσοτάκης, ο Βοριδης,ο Τζήμερος, ο Σκυλακάκης κ.τ.λ είναι ΟΛΟΙ μόνο για την πάρτη τους και για τους κολλητούς τους...

    Ο Τσίπρας πρόδωσε την Ελπίδα, την ιδέα της αριστεράς τα πάντα... ΑΝ μπορούσα να εξαφάνιζα ΈΝΑΝ από αυτούς ο πρώτος θα ήταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ και οι αυταπάτες του... ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΆΦΩ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΎΜΕ...Τι θα έκαναν θα έβγαζαν τον Μητσοτάκη ΕΕΕΕ ΚΑΙ;;; δεν θα ΜΑΣ τον φορέσουν σε ένα δυο χρονιά;;;ΑΚΟΎΤΕ ΝΑ ΛΈΕΙ ΕΓΏ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΉΣΩ ΚΑΜΊΑ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ; ΚΑΜΈΝΗ ΓΗ ΘΑ ΣΑΣ ΛΈΝΕ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ..

    Και θα κουβάλα ο νεαρός ΤΣΙΠΡΑΣ και όλη την κατακραυγή ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΟΥ;..Και θα λέει όλη η ΑΚΡΟ-ΔΕΞΙΆ τα μέτρα δεν τα ψήφησα ΕΓΏ !!άλλα η Αριστερά;;

    Να μην κλαίει η μέσα τάξη της Ελλάδος, η απόφαση είναι να τους τα πάρουν ΌΛΑ γιατί έτσι γουστάρουν και να μη ελπίζουν σε κόμματα Μητσοτάκικα, ΠΑΣΟΚδημοκρατικά ,η κεντρώα..

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΕΊΝΑΙ ΔΌΓΜΑ στην ΓΕΡΜΆΝΙΑ εκπροσωπεί ανθρώπους ΝΑΖΊ που δεν λείπονται ΚΑΝΈΝΑ...

    Το αίμα που θα χυθεί ΤΟΥΣ χτυπά δυνατά την πόρτα σε όλους τους ..Είναι θέμα χρόνου
    ο ένας μας να θα σκοτώνει τον άλλο ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΣΑΤΙΛΑ ...Βάλετε σε αυτό το χορό και τους πρόσφυγες που είναι πάνω από 1.000.000 εκατομμύριο... Βάλετε ΚΑΙ με όλο τον οπλισμός του ΧΌΤΖΑ της Αλβανίας..

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΝΏΤΙΟΝ ΌΛΟΥ του πολίτικου συστήματος τους θα τους καθαρίζουν σαν τα αυγά αυτούς αλλά και της οικογένειες τους ...μετά;; κάνεις δεν ξέρει τι άλλο θα μας έλθει ΚΑΙ ΠΩΣ...

    Γιατί κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε αυτά ;; Όλα αυτά που κάνουν ΧΘΕΣ--ΣΗΜΕΡΑ είναι για να αγοράζουν πολιτικό χρόνο ..και τι έγινε αν θα πέραση ένας, δυο ΧΡΌΝΙΑ ..ΜΕΤΆ τι;;;..

    Μαθηματικά πάμε σε πόλεμο...ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΙ ΕΝΑΝΤΊΩΝ ΧΟΡΤΑΣΜΈΝΩΝ...

    Αν γινόταν το 2008 ενα ακαριαίο κούρεμα καταθέσεων 20% ..Ίσως Ελλάδα σήμερα θα ήταν ελεύθερη ΙΣΩΣ..Τώρα δεν γυρίζει το ματς...Ο ΛΑΟΣ Και θα χάσει την περιουσία του, και θα χάσει την εργασία του , και θα χάσει τον μισθό του, και θα χάσει την σύνταξη του, και θα χάσει και ΑΝ έχει ακόμα 100 ευρώ στην άκρη και θα έχουμε και βίαιο Grexit...

    ΑΠΟΡΏ πως πάνε ακόμα και πληρώνουν ότι οτιδήποτε οι Ελληνες ..Τι ελπίζουν ΜΕΤΆ από κατοχή που ζει ο κόσμος εδώ και 7 χρόνια με ΜΕΤΡΆ;;; Θα πετύχουν με τα αντίμετρα;;..έτσι έλεγε και o Μητσοτάκης [ο πατέρας] 0+0=11...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση