GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρειος Πάγος: Αύξηση ορίων ηλικίας μόνο με συνταγματική αναθεώρηση

Μόνον στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να τεθεί το θέμα της παράτασης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δ...


Μόνον στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να τεθεί το θέμα της παράτασης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων όπως αποφάνθηκε η Διοικητική Ολομέλεια των Εισαγγελικών λειτουργών του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε το μεσημέρι. 
 
Ομόφωνα οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί,  απέρριψαν το ενδεχόμενο αλλαγής με νομοθετική ή άλλη ρύθμιση τη δεδομένη στιγμή.
 
Όπως αναφέρουν στη γνωμοδότηση τους οι  ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί περιλαμβανομένης και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου: 
 
« Η Ολομέλεια ομόφωνα εκφράζει την άποψη ότι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος κατ΄ άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος».
 
Στη Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έλαβαν μέρος 12 ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί από τους 17 που υπηρετούν στην Εισαγγελία, με πέντε από αυτούς να απουσιάζουν δικαιολογημένα για υπηρεσιακούς ή λόγους υγείας.
 
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, και με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που απέρριψαν το ενδεχόμενο ρύθμισης του θέματος στον παρόντα χρόνο,   ζητήθηκε η άποψη τους σχετικά με αν πρέπει να αυξηθούν ή όχι τα όρια ηλικίας. 
 
Σε αυτή την περίπτωση έξι  εισαγγελικοί λειτουργοί ψήφισαν ότι στο πλαίσιο - πάντα- επικείμενης αναθεώρησης και όχι τώρα- πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των δικαστικών, ενώ άλλοι έξι τοποθετήθηκαν λέγοντας ότι το θέμα αυτή τη στιγμή είναι άκαιρο και θα εκφέρουν γνώμη όταν υφίσταται η αναθεωρητική λειτουργία της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση