GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ! Η νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ...

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 15/7/2016 από τον κο Τσίπρα. Στις δηλώσεις των εγκαινίων ο κος Τσίπρας είπε ότι από ...

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 15/7/2016 από τον κο Τσίπρα. Στις δηλώσεις των εγκαινίων ο κος Τσίπρας είπε ότι από την Δευτέρα 18/7/2016 η Σαντορίνη αποκτά επιτέλους Νοσοκομείο. Δεσμεύτηκε ότι έως τέλους του έτους 2016 το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, θα έχει εξοπλιστεί πλήρως από γιατρούς και προσωπικό.
Μάλιστα για να αναδείξει ότι το Νοσοκομείο ήταν κλειστό πέντε χρόνια ανέφερε την παροιμία ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε χρόνια κοσκινίζει».
Και εμείς αποφασίσαμε να ζυμώσουμε. Να ανοίξουμε το Νοσοκομείο Θήρας. Δεσμεύομαι είπε ότι έως τέλος του χρόνου (2016) θα το στελεχώσουμε πλήρως με Ιατρούς και Νοσηλευτές.
Στο λόγο των εγκαινίων ανέφερε τη σημασία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που θα λειτουργήσει εντός του έτους 2016 στο Νοσοκομείο, καθώς εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων θα μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό.
Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι νέες γυναίκες θα γεννάνε πια στο τόπο τους, ως άλλος «Μαυρογιαλούρος». Μαζί του υπερθεμάτιζε και ο ΓΚΡΟΥΕΖΑ (κος Πολάκης)
Το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι ΔΕΚΟ και όχι Δημόσιο. Παραχωρήθηκε στην ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία), που ποτέ της δεν έκρυψε ότι επιδιώκει να ενταχθεί στο χρηματιστήριο, ως πολυμετοχική εταιρεία.
Το Κέντρο Υγείας Θήρας έκλεισε και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας μεταφέρθηκε για την στελέχωση του Νοσοκομείου.
Πως γίνεται ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας να μιλάει για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τη μέρα που έκλεινε το Κέντρο Υγείας του νησιού. Μόνο ο Τσίπρας!!!
Δεσμεύτηκε πέραν της στελέχωσης έως τέλους του χρόνου 2016, θα λειτουργήσει Αξονικός Τομογράφος.
Δύο μήνες παρήλθαν από την ημερομηνία που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός για να τελειώσει το ζύμωμα της πλήρους στελέχωσης και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Θήρας.
Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση σήμερα;
Είπαν άλλη μια φορά πολλά ψέματα. Ο κος Μαυρογιαλούρος Τσίπρας και ο Γκρουέζας κος Πολάκης δεν το έχουν σε τίποτα να λένε ψέματα.
ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Παθολογική Κλινική
Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούσαν πέντε ειδικευμένοι Ιατροί Παθολόγοι και Γενικοί Ιατροί. Ξέρετε πόσοι Ιατροί υπηρετούν στην Παθολογική Κλινική (12 κλινών) του Νοσοκομείου Θήρας, που καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύει 10 Ασθενείς;
Εργάζονται μόνο δύο Ιατροί του ΕΣΥ που προέρχονται από το Κέντρο Υγείας. Ένας Παθολόγος Διευθυντής ΕΣΥ και ένας Γενικός Ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ. 4/12/2016 παραιτήθηκε ένας Γενικός Ιατρός προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας. Από την ΑΕΜΥ ΑΕ δεν διορίσθηκε κανένας Παθολόγος στο Νοσοκομείο. Η Παθολογική Κλινική δεν υφίσταται Οι δύο Ιατροί που προέρχονται από το Κέντρο Υγείας θα πρέπει να παρέχουν ιατρική φροντίδα στους Νοσηλευόμενους Ασθενείς, να βρίσκονται στα ΤΕΠ και να εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα!!! Τι Παθολογική Κλινική ασφαλής είναι αυτή; Που είναι η στελέχωσή της κε Τσίπρα;
Εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Αγροτικοί Ιατροί παράνομα καθότι δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΕΜΥ ΑΕ και 2ης ΥΠΕ για κάλυψη του Νοσοκομείου με Αγροτικούς Ιατρούς. Ποιος θα την πληρώσει σε περίπτωση τραγικού συμβάντος; Στους εν λόγω δύο Ιατρούς που καλύπτουν την Παθολογική Κλινική επιβάλουν πλαφόν εφημεριών 7 κατά μήνα. Τις υπόλοιπες 16 ημέρες του μήνα ποιος θα εφημερεύει; Ο Γκρουέζας κος Πολάκης;;;
Μονάδα Εμφραγμάτων 6 κλινών
Στο Νοσοκομείο υπηρετούν δύο Καρδιολόγοι. Ένας προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας και ένας με πρόσληψη της ΑΕΜΥ ΑΕ. Οι εν λόγω δύο Ιατροί είναι για να καλύπτουν τα ΤΕΠ, την εφημερία και τη Μονάδα Εμφραγμάτων. Γι’ αυτό και δεν υφίσταται, δεν λειτουργεί Μονάδα Εμφραγμάτων για Νοσηλεία και παρακολούθηση των εμφραγματιών. Γίνεται θρομβόλυση και αμέσως αεροδιακομίζονται οι Καρδιοπαθείς. Η τρίτη Καρδιολόγος Επικουρική Ιατρός μετακινημένη από το Θριάσιο Νοσοκομείο, παρότι έκανε χρέη Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, έφυγε τρέχοντας. Επέστρεψε στο Θριάσιο Νοσοκομείο ως Επικουρική. Γιατί δεν έμεινε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης που ο κος Τσίπρας δίνει πολλά κίνητρα;
Χειρουργική Κλινική
2/1/2017 παραιτήθηκε ένας Χειρουργός της ΑΕΜΥ ΑΕ με καταγγελίες ότι δεν θέλει να βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του. Τον Δεκέμβριο 2016 έκανε υπέβαλε άλλος ένας χειρουργός της ΑΕΜΥ Α.Ε. που θα την ενεργοποιήσει 1/3/2017. Όπου φύγει – φύγει!!! Γιατί παραιτούνται οι Χειρουργοί του Νοσοκομείου; Ως χειρουργός ο κος Πολάκης τι γνωρίζει; Ο κος Πολάκης και ο κος Τσίπρας δεν είπαν ότι όλα θα δουλεύουν ρολόι από 1/1/2017.
Οι λόγοι που παραιτούνται είναι οι εξής: Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αιμοδοσία. Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Διαθέτει ένα Χειρουργικό Τραπέζι για σηπτικά και άσηπτα χειρουργεία.
Πως είναι δυνατόν να χειρουργούνται στο ίδιο χειρουργικό τραπέζι οι αιμορροΐδες από τον κο Πολάκη και να γίνονται τοκετοί φυσιολογικοί ή με καισαρική τομή;
Δεν είναι επικίνδυνο για τους Ασθενείς;
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
Εργάζεται ένας Αναισθησιολόγος που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Υπέβαλε παραίτηση εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στο χειρουργείο. Φοβήθηκε ότι θα βρει τον μπελά του. Έπεσαν πάνω του όλοι και τον μετέπεισαν προσωρινά.
Εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στο χειρουργικό τομέα οδηγούνται σε παραίτηση οι Χειρουργοί και οι Αναισθησιολόγοι. Δεν είναι υπουργοί σαν τον κο Πολάκη.
Το Νοσοκομείο συνεχίζει να κάνει μικροχειρουργεία. Όλοι οι Ασθενείς έκτακτα περιστατικά αεροδιακομίζονται.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ
Οι νέες γυναίκες είπε ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια θα γεννάνε επιτέλους στο τόπο τους. Κάτι θυμηθήκαμε τότε!!! Τον «Μαυρογιαλούρο».
Πως θα συμβεί αυτό; Χωρίς αιμοδοσία, με ένα χειρουργικό τραπέζι που λειτουργεί στο Νοσοκομείο, στο οποίο γίνονται τοκετοί μαζί με αιμορροΐδες, με μόνο ένα Παιδίατρο που προέρχεται από το Κέντρο Υγείας και δύο Μαίες. Η μία εκ των δύο Μαιών διορίστηκε σε Νοσοκομείο των Πατρών και παραιτήθηκε. Τέτοιες καλές συνθήκες εργασίας προσφέρει η ΑΕΜΥ Α.Ε. κε Τσίπρα; Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι;
Αξίζει να αναφέρουμε έκτακτο περιστατικό γυναίκας εγκύου 28/12/2016. Η Γυναικολόγος Διευθύντρια του ΕΣΥ προερχόμενη από το Κέντρο Υγείας, ήταν Ασθενής σε αναρρωτική άδεια. 28/12/2016 προσήλθε στα επείγοντα του Νοσοκομείου γυναίκα επίτοκος (40 εβδομάδων) 42 ετών, στη δεύτερη εγκυμοσύνη μετά από 15 χρόνια με επιπλοκές (υπέρταση κυήσεως και περιτύλιξη ομφάλιου λώρου δίκην Τελαμώνος). Ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε ξεκίνησε τη διαδικασία αεροδιακομιδής. Ο Συντονιστής του ΕΚΑΒ ζήτησε την γνωμάτευση της Γυναικολόγου Διευθύντριας, παρότι Ασθενής. Αν και Ασθενής οδήγησε την έγκυο γυναίκα στο χειρουργείο και πραγματοποίησε το τοκετό με καισαρική τομή. Στο ένα χειρουργικό τραπέζι, εκεί που έκανε τις αιμορροΐδες ο κος Πολάκης. Το όνομα της γυναίκας και το τηλέφωνο είναι στη διάθεσή σας. Σώθηκε η γυναίκα και ο παιδάκι!!! Ευτυχώς!!!
Νοσοκομείο χωρίς Ορθοπεδικό.
Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε έναν Ορθοπεδικό που παραιτήθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο. Ακόμη τρέχει να φύγει μακριά από το Νοσοκομείο, λόγω επικινδυνότητας στη λειτουργία του. Από τότε και μόνο για 15 ημέρες έκανε Ορθοπεδικό Ιατρείο, ένας Ορθοπεδικός όχι του Νοσοκομείου αλλά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ. Από την περασμένη εβδομάδα δεν υπάρχει Ορθοπεδικός. ΜΠΑΧΑΛΟ!!! Τέτοια στελέχωση!!! Τέτοια οργάνωση!!!
Ασθενείς με μικροατυχήματα αεροδιακομίζονται. Για τα σοβαρά τροχαία, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη) διεκομίσθη Ασθενής με κάταγμα κνήμης από τροχαίο που έγινε την Δευτέρα.
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια με στόμφο εξήγγειλε ότι θα λειτουργήσει άμεσα, έως τέλος του χρόνου 2016, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο, που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους τω Κυκλάδων και θα συμβάλει στον τουρισμό. Αλήθεια που βρίσκεται σήμερα η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού; Λειτουργεί; Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε έναν Νεφρολόγο που ενδιαφέρθηκε ακούγοντας τον κο Τσίπρα για άμεση λειτουργία της Μονάδας, αλλά απηύδησε. Παραιτήθηκε!!! Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε ότι ο κος Τσίπρας λέει πολλά ψέματα!!!
Στο Νοσοκομείο υπάρχει ο χώρος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς όμως τον εξοπλισμό. Ο Νεφρολόγος ζητούσε την προμήθεια του εξοπλισμού. Μάταια!! Γι΄ αυτό παραιτήθηκε!!!
Σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο, αλλά ούτε καν Νεφρολόγος. Οι Σαντορινιοί νεφροπαθείς τελικού σταδίου αναγκάζονται να μετακομίζουν στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται με μεγάλα ταξίδια για αιμοκάθαρση, να χάνουν αιμοκαθάρσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας, με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους από τις επιπλοκές της νόσου.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΩΡΛ δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο.
Οφθαλμίατρος δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο.
Δύο Οδοντίατροι της ΑΕΜΥ Α.Ε. κάθονται 8 μήνες γιατί το Νοσοκομείο δεν έχει οδοντιατρικά μηχανήματα.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΕΦΗΜΕΡΕΙΕΣ
Οι Ιατροί είναι είδος προς εξαφάνιση στο Νοσοκομείο. Ελάχιστοι. Στελεχώνουν τις κλινικές του Νοσοκομείου, εφημερεύουν κάθε ημέρα. Κάνουν πάνω από 18 εφημερίες κατά μήνα. Τώρα η ΑΕΜΥ Α.Ε. τους ξεκαθάρισε ότι θα πληρώνονται εφημερίες με βάση το πλαφόν των Ιατρών του ΕΣΥ (7 εφημερίες κατά μήνα). Άρα λοιπόν η Χειρουργική Κλινική, η Παθολογική Κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων θα καλύπτονται 14 ημέρες το μήνα. Τις υπόλοιπες; Πώς οι Ιατροί άλλων ειδικοτήτων (όπως Γυναικολόγοι, Παιδίατροι κ.α.) που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα θα εφημερεύουν στα ΤΕΠ; Ποιοι θα χειρουργούν;
Αεροδιακομιδές.
Την περίοδο που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας γινόταν 5-7 αεροδιακομιδές την εβδομάδα. Στους μήνες που λειτουργεί το Νοσοκομείο γίνονται επίσης 7 αεροδιακομιδές κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Που είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου κε Τσίπρα; Πότε τελειώνει το ζύμωμα της στελέχωσης; Θα απολογηθείτε για τα ψέματα!!!
Διαμονή προσωπικού.
Ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια μίλησε για πρόσληψη επαρκούς νέου προσωπικού με υψηλούς μισθούς και κίνητρα. Οι Ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε. διαμένουν σε σπίτια που παραχωρήθηκαν ή παίρνουν επίδομα στέγης από το ίδρυμα Νομικού.
25 Νοσηλευτές συνεχίζουν να μένουν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Πως θα μπορούσαν άλλωστε με 800 ευρώ το μήνα που παίρνουν από την ΑΕΜΥ Α.Ε. να νοικιάσουν σπίτια; Το ύψος των ενοικίων στη Σαντορίνη ξεπερνάει το μισθό τους.
Πόσα ψέματα είπε ο «Μαυρογιαλούρος» Πρωθυπουργός στα εγκαίνια του Νοσοκομείου; Πόσα ψέματα λέει συνεχώς για το Νοσοκομείο ο Γκρουέζα κος Πολάκης;
Από 4/1/2017 δεν υπάρχει Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Η αποσπασμένη Ιατρός που έκανε χρέη, απέστρεψε στο Νοσοκομείο που ανήκε.
Δεν υπάρχουν Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων από 18/7/2016, παρά μόνο ένας στο Ακτινολογικό Εργαστήριο.
Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι Ιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι Ιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε.
Το Νοσοκομείο είναι σε κακό χάλι.
Είναι επικίνδυνο για τους Ασθενείς.
Αναμένουμε τον Γκρουέζα κο Πολάκη να πεταχτεί ξανά στο νησί να χειρουργήσει. Ή να αποσπάσει για μερικές ημέρες Ιατρούς από το Αττικό Νοσοκομείο έως ότου περάσει η κατακραυγή. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν περισσότερο σήμερα από πριν που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας. Επαναπαύονται με το Νοσοκομείο και κινδυνεύουν διπλά από το μπάχαλο που επικρατεί.
Άλλο ένα ψέμα από τον κο Τσίπρα!!! Μήπως είναι το πρώτο ή το τελευταίο;;;
Ο κος Τσίπρας ετοιμάζεται να εκχωρήσει την Δημόσια Ψυχική Υγεία στην ΑΕΜΥ ΑΕ με Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Θέλουν να παραχωρήσουν στην ΑΕΜΥ Α.Ε. δραστηριότητες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και άλλων Δημόσιων Μονάδων Ψυχικής Υγείας, την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση, την εκπαίδευση του προσωπικού.
Μεγαλώνουν την πίτα της ΑΕΜΥ Α.Ε.. Προετοιμάζουν την ένταξή της στο χρηματιστήριο.
Αναμένεται το ίδιο μπάχαλο στην Ψυχική Υγεία.
Κρίμα για τους Ψυχικά Πάσχοντες Ασθενείς. Δεν κωλώνουν πουθενά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.2 Μαρ 2017, 8:36:00 π.μ.

    Είπε ψέμματα ο Πολάκης; Σώπα ρε! Πρωτοφανές θα έλεγα!
    Οι άνθρωποι είναι μοναδικοί. Ασκούνται στον πρωταθλητισμό του ψεύδους. Με πρώτο τον Τσίπρα που μας λέει κατάμουτρα: «Στέκομαι απέναντί σας για να σας απαριθμήσω αυτές τις δεσμεύσεις μας, μία-μία, γιατί δεν έχει μείνει καμία ανολοκλήρωτη»!!!
    Και εμείς, αντί να τους φτύσουμε, υπομένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση