GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό - ΒΙΝΤΕΟ

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στ...


Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας και απάντησε σε ερωτήσεις για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει τη φορολογική βάση στο φόρο εισοδήματος για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Πολλοί λίγοι άνθρωποι σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας», είπε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία σημείωσε ακόμη πως απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του για να επιτραπεί η προστασία των πιο ευάλωτων.

«Αναγνωρίσαμε τις θυσίες των Ελλήνων. Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, όμως άλλες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες», υπογράμμισε.

Όσο για την αντίδραση των ελληνικών Αρχών στο περιεχόμενο των εκθέσεων του ΔΝΤ η γενική διευθύντρια του Ταμείου υποστήριξε ότι «από την πλευρά του Ταμείου έγινε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το τι πρόοδος έχει συντελεστεί».

«Στις ελληνικές αρχές δεν άρεσαν κάποια από τα πράγματα που είπαμε», σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου, ενώ τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ανέφερε πως η «έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010».

«Το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat», είπε και προσέθεσε πως δεν γνωρίζει «εάν η δουλειά στο σκέλος της στατιστικής διαφάνειας έχει ολοκληρωθεί».

Δείτε το βίντεο από το AtlanticCouncil:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση