GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρασί με δωρεάν φαγητό αλά ιταλικά και στην Αθήνα

Συνώνυμο του αμερικάνικου "happy hour" το ιταλικό aperitivo αποτελεί λατρεμένη συνήθεια των κατοίκων της γείτονας χώρας, με...


Συνώνυμο του αμερικάνικου "happy hour" το ιταλικό aperitivo αποτελεί λατρεμένη συνήθεια των κατοίκων της γείτονας χώρας, μετά το γραφείο ή πριν το βραδινό –η ακριβής μετάφρασή του σημαίνει ότι ανοίγει την όρεξη για το δείπνο που ακολουθεί– για ένα ποτήρι κρασί ή ποτό με μικρές συνοδευτικές μπουκίτσες για τσίμπημα, σε άκρως οικονομικές τιμές, και μάλιστα τις περισσότερες φορές στην τιμή του κρασιού.

Η ιταλική λατρεία έχει μεταφερθεί και στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια και μας μυεί στην καθιερωμένη συνήθεια των Ιταλών, συνήθως μετά τις 17.00 το απόγευμα.

Μετά το γραφείο, λοιπόν, απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί ή το αγαπημένο μας ποτό συνοδεία γευστικών finger food και μεταφερόμαστε για λίγο, έστω και νοητά, σε κάποιο γραφικό σοκάκι στο Τραστέβερε, σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους του Μιλάνο ή σε κάποιο από τα πανέμορφα, γραφικά χωριά της Σικελίας.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια αυθεντική, ιταλική εμπειρία σε έξι αγαπημένα σημεία της πόλης;

Collage

Τα "Downtown Afternoons" στο Collage, από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-20.30 προσφέρουν απογευματινά aperitivo με 5 cocktails από την Stolichnaya αποκλειστικά για το all-day cafe-restaurant-bar στην τιμή των €5.

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Ερμού, πρόκειται για ιδανική επιλογή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ο μεγάλος, ψηλοτάβανος χώρος του με την προσεγμένη διακόσμηση, αποτελεί την καλύτερη πρόταση για ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα, είτε από τη από τη δουλειά, είτε από τα ψώνια και τη βόλτα, καθώς προσφέρει ένα μέρος χαλάρωσης από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Πληροφορίες
Καπνικαρέας 3, Αθήνα, τηλ. 210 3232060, www.collageathens.com, fb page: Collage

Caffe I Frati

Δύσκολα θα καταφέρετε να αντισταθείτε στον πειρασμό ενός aperitivo, που θα δώσει τον τόνο για ένα θαυμάσιο ιταλικό γεύμα, σε αυτήν τη γνήσια ιταλική γωνιά στην καρδιά της Κηφισιάς.

Ο λόγος για το Caffe I Frati, με έναν χώρο που παραπέμπει σε μιλανέζικο cafe, με κλασικές, λιτές γραμμές και προσοχή στη λεπτομέρεια! Η άνετη μπάρα σας προσκαλεί όλες τις ώρες της ημέρας για ένα ευχάριστο διάλειμμα με ένα γρήγορο espresso, ένα απολαυστικό panini από τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές του μενού ή ένα απολαυστικό πρωινό στα τραπέζια της πανέμορφης αυλής.

Εντυπωσιακή είναι και η λίστα κρασιών, 100 περίπου προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό, τον ιταλικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα γενικότερα, που σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε.

Πληροφορίες
Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8088157, www.caffeifrati.gr, fb page: Caffè I Frati

Kika- Cafe Aperitivo

Με italian style φιλοσοφία, διαθέτει έναν γουστόζικο και άκρως προσεγμένο χώρο και σερβίρει (έτσι όπως πρέπει) αυθεντικό ιταλικό aperitivo.

Το Kika, είναι ένα από τα πιο φημισμένα στέκια επί της Βεάκη, στο Περιστέρι, στο οποίο δύσκολα θα βρείτε να καθίσετε καθώς είναι μικρό και πολυσύχναστο. Φημίζεται, επίσης, για τον αυθεντικό, ιταλικό του espresso, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη cocktail list με signature και κλασικές επιλογές.

Οι μουσικές κινούνται σε jazz, swing, soul, latin και boogie ακούσματα.

Πληροφορίες
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ. 210 5737300, http://kikacafe.gr, fb page: Kika Cafe Aperitivo

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση