GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πάει καλά, το ΔΝΤ είναι υπερβολικά απαισιόδοξο

Η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγρ...


Η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματός της, αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αλλάζει τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του, έκρινε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Το ίδιο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση στη Φραγκφούρτη.

«Αν δώσουμε μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές —από τους θεσμούς, από τους πιστωτές, από τις χώρες της ευρωζώνης και από την ίδια την Ελλάδα— μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε: «η βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ».

«Το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ προχωρεί σε πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά όσον αφορά την Ελλάδα. Επιπλέον, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση