GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες - Ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος πέρσι τέτοια εποχή, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 Την απόφαση τους...


Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος πέρσι τέτοια εποχή, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, σήμερα το μεσημέρι. 

Οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματα τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. 

Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Εν τω μεταξύ, να μην κλείνουν δρόμους και τελωνεία με τα τρακτέρ τους καλούν τις αγρότες οι διοικήσεις παραγωγικών φορέων. 

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), επισημαίνει ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων, "σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας". Παράλληλα καλεί την Πολιτεία να επιδιώξει, μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες, την επίλυση των προβλημάτων τους, "διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση