GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Όλοι οι δανειστές καταλήξαμε σε κοινή θέση για την Ελλάδα

«Το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Η Ευρωζώνη πάει καλά...


«Το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Η Ευρωζώνη πάει καλά, αλλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά, θα πρέπει όμως να γίνει ανταγωνιστική» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, και προσέθεσε:

«Το σημαντικό δεν είναι τα χρέη, αλλά να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Απαιτείται ανάπτυξη και μικρότερη ανεργία. Πιστεύω πως όλοι θέλουν να καταλήξουμε πραγματικά (σε συμφωνία). Και την περασμένη χρονιά θέλαμε να καταλήξουμε, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Θα τα καταφέρουμε».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ξεκινά από την υπόθεση» πως οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν «τώρα μια κοινή θέση».

«Ξεκινώ από την υπόθεση ότι οι θεσμοί έχουν τώρα μια κοινή θέση και σήμερα θα προχωρήσουμε ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα» οριστικό, διευκρίνισε ο Σόιμπλε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αναμένει από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

«Δεν αναμένουμε μια τελική συμφωνία από τη συνάντηση του Eurogroup, πρόκειται μάλλον για αποτίμηση μιας έκθεσης προόδου, και μ' αυτές τις προσδοκίες αναχώρησε ο υπουργός για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βάισγκερμπερ.

«Ελπίζουμε ότι οι θεσμοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σχετικά σύντομα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο" και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει.

«Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων.

«Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD:

«Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο».

«Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

1 σχόλιο

  1. Τα έγραψες~~~ αν πω καλά .. μετά θα ΤΙ;; θα έλθουν οι Μέλισσες !!!
    ΑΊΜΑ θα έλθει και μάλιστα πολύ ΑΊΜΑ...

    [Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο]..Λέει ο Σόιμπλε...Δεν μας λέει όμως όλη την αλήθεια ..

    (1).. σε πόσο χρόνο θα πρέπει να αποπληρωθεί το χρέος.. Αύριο; σε ένα χρόνο; σε δέκα χρόνια; σε πενήντα χρόνια; σε εκατό χρόνια; σε πεντακόσια χρόνια; σε χίλια χρονιά!!!!...

    (2)..Εγώ δεν πιστεύω στην αλληλεγγύη και σε κουραφέξαλα όταν υπάρχει ο Μαμωνάς.

    Όταν ένας συνεταιρισμός χωρών δανείζει ένα μέλος διότι έτσι είναι δομημένο αυτό το τερατούργημα της νέο ΝΑΖΙΣΤΚΗΣ ΓΕΡΜΆΝΙΑ που την ονομάζουν και Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, και όλες αυτές της κορδέλες που της βάζετε.. ερωτώ δεν ΥΠΆΡΧΕΙ το διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος ΕΙΝΑΙ η χώρα του κ. Σόιμπλε;; γιατί δανείζατε τον πρεζάκια δανειζόμενο πολιτικό Ελληνα ;;..Και ποια είναι η ευθύνη ΟΛΩΝ που κάθονται στην κορφή της εξουσίας του χρήματος!!!...Ένταξη βρήκαν Σημίτηδες, Παπανδρέου , Μητσότακηδες πολλούς Έλληνες πολιτικούς προδότες τους λαδώσαν, τους πουλήσατε συνένωση με τα γαμημένα τα προϊόντα τους, με την υπέρ κατανάλωση, κάθε σπίτι Ελληνα και από δυο τρις Γερμανικές Μερσέντες κ.τ.λ..

    Σαν πολλά δις ευρώ δεν δώσανε στην χώρα μου;; που είναι η μάνα μου,ο πατέρας μου, ο αδελφός μου,η αδελφή μου,το παιδί μου, τοεγγόνι μου...Για τους γονείς και τους παππούδες μας δεν μιλάμε από φόβο... μην και δεν κλήση η συμφωνία..Άλλα Αυτούς τους δολοφονήσαν, τους σκοτώσαν, τους εκάψαν...ΣΉΜΕΡΑ Η δόση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έγινε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ..ΚΑΜΙΆ ΑΛΛΑΓΉ???

    Το χάσμα και το μίσος για τον φασισμό που ξανάφερε με το Δ! ΡΑΙΧ είναι πια στα μάτια πολλών Ευρωπαίων δημοκρατών ΠΟΛΎ ΟΡΑΤΌ ...

    Αυτοί ξανάφεραν τους ΝΑΖΙΣΤΕΣ στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία ακόμα και στην ίδια τους την χώρα την Γερμανία...

    Είναι το απόλυτο ΧΙΤΛΕΡΙΚΌ ΔΌΓΜΑ που δεν νικηθήκατε ΠΌΤΕ.. Άλλο η ελεύθερη διακινήσει ανθρώπων και προϊόντων.. ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΠΆΡΕ ΔΑΝΙΚΆ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΟΥ ..αυτή ήταν η παγίδα που έστησαν και έπεσαν όλοι ΜΈΣΑ πακέτο με την διαφθορά που ως μαέστροι πλάσαραν ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΣΚΆΝΔΑΛΑ..ΑΝΊΚΗΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΌ ΔΌΓΜΑ..

    Θα μας αφήσουν να παράγουμε ότι θέλουμε, όσο θέλουμε, όταν θέλουμε ;; Η θα μας υποχρεώνεται να αγοράζουμε από την Μονσάντο τους σπόρους [ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΠΆΝΤΑ ΉΤΑΝ ..Η ΗΠΑ ΉΤΑΝ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ} και από την Μπάγερν τα φυτοφάρμακα...

    Η θα δινετε πριμοδοτήσεις για να πετάνε την σοδιά τους οι αγρότες, η για να μην καλλιεργήσουν κ.τ.λ ΑΥΤΆ ΚΆΝΑΝΕ και ερήμωσαν την χώρα μου..ΧΙΤΛΕΡΙΚΌ ΔΌΓΜΑ..

    Τους καθυστερήσαμε 70 χρόνια και τώρα που ξανάήλθαν το πληρώνουμε ΜΕ ΤΌΚΟ..Μέτα από εμάς πια χώρα έχει σειρά το ΙΣΡΑΗΛ;..Αυτό λένε οι κακές γλώσσες..Άλλα ευτυχώς εκεί έχουν πάθει και έχουν μάθει...

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση