GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Ακόμα και οι αγορές θέλουν εκλογές στην Ελλάδα

Να διενεργηθούν άμεσα εκλογές στην χώρα, να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες πως η αξιολόγηση είναι ο δρό...


Να διενεργηθούν άμεσα εκλογές στην χώρα, να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες πως η αξιολόγηση είναι ο δρόμος για τα πιο βαριά μέτρα που θα έρθουν και θα πλήξουν την κοινωνία και την οικονομία ζήτησε ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης από το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε απόψε, επίσημος καλεσμένος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των οργανωμένων μελών του κόμματος στο νομό.

«Δυστυχώς, τα μέτρα που έρχονται θα είναι πάρα πολύ βαριά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα, διότι είναι τέτοιο το πάθος τους για την παραμονή στην εξουσία, που δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτε. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και η αξιολόγηση, που δεν ξέρω πότε θα κλείσει, θα προχωρήσει με επαχθή μέτρα, αχρείαστα και που αφορούν στις συνέπειες μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι θα είναι πολύ δύσκολη η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές και πως πολύ γρήγορα η χώρα θα γυρίσει στην γνωστή της μιζέρια.

Η πραγματική ζωή για τις επιχειρήσεις, τους ανέργους, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, είναι πολύ δύσκολη την ίδια ώρα που δεν υπάρχει ορατή διέξοδος, άσχετα αν όπως σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, οι υπουργοί της κυβέρνησης αλληλοσυγχαίρονται για τις αποφάσεις τους. «Για το λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές, διότι αυτά τα μέτρα μπορούμε να τα αποφύγουμε. Δυστυχώς, όμως, έρχεται ένα νέο μνημόνιο, που θα δεσμεύσει για χρόνια ακόμα τους Έλληνες».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η οικονομία ενός τόπου προχωράει όταν προχωράνε μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες αλλαγές για το καλό της και το καλό της κοινωνίας. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κάνει τίποτα θετικό, με αποτέλεσμα η οικονομία μας αυτή την ώρα να βρίσκετε σε αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μη ικανοί για να μας βγάλουν από το φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε…».

Σε ερώτηση για το αν η διενέργεια εκλογών θα επηρέαζε αρνητικά την οικονομία και την κοινωνία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως: «Συνήθως οι αγορές δε θέλουν εκλογές, αλλά σταθερότητα. Στην Ελλάδα όμως, με τον κ. Τσίπρα έχει γίνει κάτι μαγικό. Οι αγορές οι ίδιες θέλουν εκλογές, διότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα λεφτά, έχουν καταλήξει πως η Ελλάδα με κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει ευκαιρίες για επενδύσεις. Διότι η κυβέρνηση, δεν μειώνει τις δημόσιες δαπάνες, διότι δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, διότι αυξάνει τους φόρους και πολλούς άλλους γνωστούς λόγους. Άρα, αυτοί που ασχολούνται με την οικονομία και πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, λένε, όσο παραμένει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση η Ελλάδα δε θα δει θεού πρόσωπο. Οι εκλογές λοιπόν, είναι καλό για την οικονομία μας, δεδομένου ότι αυτή η τοξική κυβέρνηση θα φύγει». Μάλιστα, επεσήμανε πως ακόμα και τον πυλώνα της οικονομίας, για την Κρήτη και όχι μόνο, που είναι ο τουρισμός, δεν τον πλήττει η εκλογολογία, αλλά οι φόροι, ο ΦΠΑ και οι πολιτικές που πολεμούν το επιχειρείν και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας, δεδομένου όπως είπε ότι οι αρμόδιοι υπουργός και αναπληρωτής υπουργός είναι από την Κρήτη, ανέφερε πως: «Ποτέ το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί, αφορούν απόφαση προσωπική μου, επί υπουργίας μου και είχαν γραφτεί στον τότε προϋπολογισμό 4.000 προσλήψεις. Όσες προσλήψεις έχουν γίνει, αφορούν σε άλλο προσωπικό, μη ιατρικό και νοσηλευτικό, την στιγμή που υπάρχει ανάγκη για γιατρούς και νοσηλευτές και όχι φύλακες και καθαρίστριες».

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για διαφθορά στην Υγεία και δείχνει τους προηγούμενους υπουργούς για θέματα που αφορούν στα φάρμακα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος όπως ανέφερε: «Κατέθεσα όμως, πριν λίγη ώρα ερώτηση, που ρωτάω τον κ. Πολάκη για τις διατάξεις που βρήκαν όπου αυξήσαμε τις τιμές των φαρμάκων κάποιων εταιρειών… Ρωτάω λοιπόν αυτές τις διατάξεις, τις έχουν καταργήσει; Επί υπουργίας μου θέλω να ενημερώσω ότι οι τιμές των φαρμάκων μεσοσταθμικά, έπεσαν κατά 60%. Αθροιστικά, οι υπουργοί που ανέφερα πριν, μείωσαν την φαρμακευτική δημόσια δαπάνη περίπου 3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μειώσει την φαρμακευτική δημόσια δαπάνη μέσα σε δύο χρόνια. Δεν έχουν κόψει ούτε ευρώ, και όμως κατηγορούν εμάς και αυτό λέγεται θράσος».

Μιλώντας για το τοπίο στο χώρο των ΜΜΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει απόλυτα στην αναγκαιότητα ύπαρξης περιφερειακού Τύπου και βιωσιμότητας των ΜΜΕ της περιφέρειας. «Ως κυβέρνηση θα προβεί σύμφωνα με τις θέσεις και τις απόψεις και του ίδιου του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που έχουν γίνει πιο δύσκολα για τον κλάδο αυτό, στα χρόνια της κρίσης, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος στο Ρέθυμνο Γιάννης Κεφαλογιάννης, που συνόδευε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε από τους Ρεθυμνιώτες όπως είπε: «…να εμπιστευτούν τη ″Συμφωνία Αλήθειας″, που έχει προτείνει και προτάσσει η Νέα Δημοκρατία προς τους πολίτες, ως μία άλλη πρόταση υγιούς διακυβέρνησης, πολιτικής και διαχείρισης των προβλημάτων της χώρας, με στόχο να βγει από τη δύσκολη ατραπό που έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση