GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ! Μετέφεραν παιδί στο νοσοκομείο πάνω σε πατζούρι...

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σε απομακρυσμένη περιοχή της Ρόδου μετέφεραν παιδί στο νοσοκομείο, πάνω σε παντζούρι. Δείτε τι έγραψε στο ...

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σε απομακρυσμένη περιοχή της Ρόδου μετέφεραν παιδί στο νοσοκομείο, πάνω σε παντζούρι. Δείτε τι έγραψε στο facebook το Κέντρο Υγείας Έμπωνα.
"Όταν συνέβη το περιστατικό, νύχτα στα μέσα Οκτωβρίου, εκλήθη το ΕΚΑΒ, για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η απάντηση του ΕΚΑΒ ήταν να μεταβεί εκεί ιατρός του ΚΥ Έμπωνας να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του.
Το περιστατικό ήταν σοβαρό και το ασθενοφόρο θα έκανε μία ώρα για να φθάσει, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ασθενοφόρο στον Έμπωνα τα τελευταία 4 χρόνια!!!

Η ιατρός, αφού ακινητοποίησε τον αυχένα του με κολάρο, αναζήτησε μία σταθερή επιφάνεια για να τον μεταφέρει στο ΚΥ.
Αυτή η σταθερή επιφάνεια μπορεί να είναι από ένα παντζούρι ή μία πόρτα ή οποιαδήποτε άλλη σταθερή επίπεδη επιφάνεια.

Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να αφήσει το παιδί αβοήθητο για μία ώρα στην άσφαλτο.
Μετά από 20 λεπτά παραμονής στην άσφαλτο, αρχίζουν να δημιουργούνται κατακλίσεις και κρυοπαγήματα!!!
Μεταφέρθηκε λοιπόν το παιδί με ασφάλεια στο ΚΥ όπου του χορηγήθηκαν οι πρώτοι απαραίτητοι οροί και φάρμακα.
Μετέπειτα το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ Ρόδου.

Φανταστείτε, όταν έπαιζε το θέμα στην εκπομπή της Κας Στεφανίδου, δέχθηκα κλήση από συνάδελφο χειρουργό που μου έδωσε συγχαρητήρια για την ιατρό, που μετέφερε το παιδί πάνω στο παντζούρι!!!
Αλλά δυστυχώς για τα κανάλια, οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ, δεν "πουλάνε", γιατί έχουν "παιχτεί" πολλές φορές, ενώ το παντζούρι...
Με αφορμή αυτό το γεγονός, προμηθευτήκαμε, μέσω της δωρεάς, μία σανίδα ακινητοποίησης και το scoop, για την μεταφορά των ασθενών.

Για να κάνουμε τη δουλειά του ΕΚΑΒ, γιατί πολύ απλά εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε ΕΚΑΒ.
Οι ιατροί και οι νοσηλευτές δεν έχουν εκπαιδευτεί στην μεταφορά των ασθενών, για αυτό το λόγο άλλωστε κανονίζουμε με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ, να γίνει σεμινάριο εκπαίδευσης στη χρήση αυτού του εξοπλισμού και την ασφαλή μεταφορά των ασθενών, τουλάχιστον μέχρι το ΚΥ.

Για να καταλάβετε, αν συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα έξω από τον Ευαγγελισμό, στον γυάλινο δρομέα, δε θα βγούνε οι ιατροί και οι νοσηλευτές του Ευαγγελισμού να περιθάλψουν και να μεταφέρουν τους τραυματίες, γιατί πολύ απλά δεν έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό. Υπάρχει το ΕΚΑΒ.
Αλλά είπαμε, οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ ( που παρεμπιπτόντως έχουν αναλάβει και τα τακτικά περιστατικά ), δεν πουλάνε στα κανάλια, ενώ ενα παντζούρι που επιδίωξαν τεχνηέντως να κανουν θεμα, "πουλάει".
Εμείς με την αρχική μας ανάρτηση, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δύο δωρητές μας και να αναδείξουμε το πρόβλημα της έλλειψης του ασθενοφόρου.
Δυστυχώς όμως τα κανάλια "δειψάνε" για θέματα πιασάρικα, χωρίς να αναγνωρίζουν τις φιλότιμες προσπάθειες ιατρών, νοσηλευτών και απλών πολιτών!!!

Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερόταν:
"Πάνω από 4 χρόνια χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα .Ζήσαμε πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών!!!
Παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνας, η πλέον απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή του νησιού, παραμένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο και έρμαιο όλων όσων ξέρουν μόνο να υπόσχονται χωρίς να κρατούν το λόγο τους!!!
Επειδή πρόσφατα αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε ένα παιδί πάνω σε παντζούρι, επειδή πολλές φορές δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο, επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν, επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά πάνω από όλα
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αλλά και η ανάγκη αυτοοργάνωσης, αποδεχθήκαμε με χαρά την ευγενική χορηγία - δωρεά του Μανώλη Ρουσακάκη και του Γιώργου Ζαμπελλάκη, με την οποία προμηθευτήκαμε μία σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ένα scoop stretcher - φτιάρι μεταφοράς ασθενών.
Με αυτόν το εξοπλισμό πλέον μπορούμε να ακινητοποιήσουμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια, όποιον ασθενή χρειάζεται μεταφορά. Έστω και σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Μέχρι το Κέντρο Υγείας Έμπωνας δίνοντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργο Ζαμπελλάκη, χάρη στην ευγενική δωρεά των οποίων, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Υγείας Έμπωνας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας!!!
Συνεχίζουμε με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση