GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δε θέλει κούρεμα χρέους, αλλά μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα δε χρειάζεται κούρεμα χρέους αυτή τη στιγμή, αλλά μεταρρυθμίσεις, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισ...


Η Ελλάδα δε χρειάζεται κούρεμα χρέους αυτή τη στιγμή, αλλά μεταρρυθμίσεις, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από το Βερολίνο, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε “πολύ πιο αισιόδοξη” μετά την πρόοδο που έγινε από τις ελληνικές αρχές προς την κατεύθυνση της ευθυγράμμισης με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, διευκρινίζοντας ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις συντάξεις και τη φορολογία εισοδήματος (μείωση αφορολογήτου) αποτελούν προαπαιτούμενα για να συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα.

“Προφανώς, η δεύτερη φάση θα είναι το επίπεδο του χρέους που η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει, και αυτό το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί καταλλήλως και το εύρος της αναδιάρθρωσης θα εξαρτηθεί σαφώς από το πόσες μεταρρυθμίσεις, πόση πρόοδος, πόσο ισχυρή θα είναι η ελληνική οικονομία στο τέλος του προγράμματος”, σημείωσε η Λαγκάρντ.

“Αυτό που θα χρειαστεί δεν θα είναι ένα “κούρεμα”, αν οι μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν, αλλά μία σημαντική επέκταση της ωρίμανσης (των δανείων), ένα σημαντικό πλαφόν στα επιτόκια, και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα, καθώς θα υπάρχει πρόοδος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτά θα πρέπει να γίνουν στο τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση