Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον Παππά για τις "συμβουλές" του στα κανάλια

Share it:

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφορικά με το MEGA και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό, ύστερα από την χθεσινή τους συνάντηση, έδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ο υπουργός Ν. Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους».

Ενώ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, λίγους μήνες πριν, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργού ΨΗΠΤΕ είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, τώρα ‘'συμβουλεύει'' τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία ενώ με το δικό του νομοθέτημα το MEGA δεν είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ότι επέβαλε 20% φόρο τηλεόρασης σε περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν, δημιούργησε πέπλο σκανδαλολογίας με τις τράπεζες να μην μπορούν να δείξουν ευελιξία σε ΜΜΕ που βρίσκονται σε κρίση, δημιούργησε ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε τη δημιουργία «πλατφόρμας» με την οποία θα «ελέγχει» την αγορά της διαφήμισης, και τέλος, κρατά για μικροπολιτικούς λόγους, έναν ολόκληρο κλάδο στην αβεβαιότητα.

Τέλος η ΕΙΤΗΣΕΕ υπογραμμίζει ότι την ώρα που ο υπουργός ζητά από άλλους σταθμούς τη διευθέτηση του θέματος του MEGA, οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού ώστε να μη δύναται να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε τον ψηφιακό του πάροχο, την DIGEA.

«Μετά από αυτή την στάση του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ‘'παροτρύνει'' τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία στους εργαζόμενους του MEGA» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η απάντηση του Ν. Παππά

Απαντώντας στην ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Νίκος Παππάς σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

"Καλωσορίζουμε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΕΙΤΗΣΕΕ. Ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα.

Καταρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η απάντηση στη χθεσινή μας δήλωση για τους εργαζόμενους του Mega δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA), στον οποίο απευθυνθήκαμε, αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! Απλά, έκαναν –προφανώς- λάθος στις σφραγίδες τους!

Ας ξεκινήσουμε από αυτό, λοιπόν, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης. Αυτό που δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες.

Ότι στην Ελλάδα, οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου.

Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να τονιστούν τα εξής:

Είναι λογικό αυτοί, οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, να επιτίθενται στην κυβέρνησή μας.

Για την ακρίβεια, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχουν 70 λόγους να το κάνουν.

Γιατί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση, που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.

Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι η κυβέρνησή μας με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, έχουμε να πούμε τα εξής:

Είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων. Γιατί μέχρι τώρα ακούγαμε από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους.

Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε: Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ’ ελάχιστο 400 εργαζόμενους. Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίσουν να μας βρίζουν.

Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, πρέπει να πούμε ότι δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η τόσο έντονη δυσαρέσκειά τους.

Η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική «πλατφόρμα» για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών.

Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, για την οποία βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί τους είναι παράνομοι, αφού λειτουργούν χωρίς άδεια. Αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει.

Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο.

Τους τρόπους τους γνωρίζουν".

Share it:
Reactions:

Εσωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση