GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φιγιόν ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν αποσύρεται

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε σήμερα ότι διέπραξε ένα «σφάλμα» πρ...


Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε σήμερα ότι διέπραξε ένα «σφάλμα» προσλαμβάνοντας τη σύζυγό του και τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και ζήτησε «συγγνώμη» από τους Γάλλους πολίτες, διαβεβαιώνοντας όμως ότι κάθε του ενέργεια ήταν «νόμιμη». Την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο της χώρας του.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ο 62χρονος Φιγιόν, απολογήθηκε στους Γάλλους για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε σφάλμα κρίσης καθώς προσέφερε εργασία στην οικογένειά του, αν και επέμεινε ότι η σύζυγός του πραγματικά εργάστηκε για ένα διάστημα 15 ετών ως κοινοβουλευτική βοηθός.

«Υπάρχουν πρακτικές από το παρελθόν στην πολιτική ζωή που δεν είναι πλέον αποδεκτές» αναγνώρισε ο Γάλλος πολιτικός, ενώπιον 200 δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για μια «συνεργασία εμπιστοσύνης που σήμερα εγείρει υποψίες».

Στις αιτιάσεις περί «αργομισθίας», επιβεβαίωσε ότι ο μισθός της συζύγου του Πενέλοπι «ήταν απόλυτα δικαιολογημένος».

«Παρέμεινε σε αυτήν την θέση για 15 χρόνια λαμβάνοντας κατά μέσον όρο μηνιαίο μισθό ύψους 3.677 ευρώ καθαρά. Ένας μισθός που δικαιολογείται απόλυτα για μια εργαζόμενη κάτοχο πτυχίου νομικής και φιλολογίας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Αναφερόμενος σε μια τηλεοπτική συνέντευξη της Πενέλοπι Φιγιόν, όπου η σύζυγός του, μιλώντας στα αγγλικά, έλεγε ότι δεν υπήρξε ποτέ «βοηθός» του, ο Φρανσουά Φιγιόν υπογράμμισε ότι εκείνη δεν «υπήρξε ποτέ υφισταμένη του».

«Ήταν πάντα, κυρίως και πάνω απ’ όλα επαγγελματική μου σύντροφος και συνεργάτιδά μου» τόνισε.

«Η Πενέλοπι δεν επιδίωξε ποτέ να διαδραματίσει ρόλο μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Ενεργούσε με διακριτικότητα» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος που λειτουργεί ήταν αξιοπρεπής».

«Είμαι ειλικρινής. Αυτή η κατηγορία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία» επανέλαβε διαβεβαιώνοντας ότι «εργάστηκα για την χώρα μου χωρίς να παραβιάζω το νόμο». Κατήγγειλε επιπλέον το «λιντσάρισμα από τα ΜΜΕ».

Τονίζοντας ότι θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο Φρανσουά Φιγιόν είπε:

«Μια νέα εκστρατεία ξεκινά απόψε».

«Είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να επιτύχει την εθνική ανάκαμψη» υπογράμμισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση