GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνωστοπούλου: Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή»

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή», δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα», δήλωσε σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό τ...


«Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή», δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα», δήλωσε σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ταυτόχρονα, απάντησε σε ερωτήσεις για την καθυστέρηση του κλεισίματος της β' αξιολόγησης, για το αν οι πιέσεις της τρόικας αποσκοπούν σε πολιτική αλλαγή, αλλά και στα σενάρια περί Grexit και επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα.  

Ερωτηθείσα για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η κα. Αναγνωστοπούλου απάντησε: «Δεν οφείλετε σε εμάς, αλλά στις αντιθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι δανειστές κυρίως το ΔΝΤ με κάποιους Ευρωπαίους και κυρίως οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ίδιο το Ταμείο, το οποίο έχει παράλογες απαιτήσεις. Αντί να πιέσει τους Ευρωπαίους να ζητήσουν μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5%, πιέζει την Ελλάδα για πρόσθετα μέτρα. Είναι κακό για το ΔΝΤ να μην λαμβάνει υπόψιν του τα νούμερα και να προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα για να επιβάλει το πρόγραμμα, όπως το έχει στο μυαλό του. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε εμείς με την πλάτη στον τοίχο, εμείς έχουμε κάνει παραπάνω ως χώρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τώρα είναι δική τους δουλειά αυτό που πρέπει να κάνουν για να μπει η χώρα σε ανάπτυξη».

Η κα. Αναγνωστοπούλου σε ερώτηση για το αν οι πιέσεις της τρόικας έχουν στόχο να «ρίξουν» την Κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό σε μεγάλο βαθμό ότι θα ήθελαν αυτό ακριβώς. ΤΟ ΔΝΤ σε όποια χώρα και αν έχει πάει, θέλει να τη φθάσει σε σημείο να υπάρχει ισόποση φτώχεια. Όλοι να είναι φτωχοί εκτός από τους πλούσιους».

Στη συνέχεια, η πρώην υφυπουργός Παιδείας τάχθηκε κατά της εκδοχής να φέρει η κυβέρνηση νέα μέτρα προς νομοθέτηση. «Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή», δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα» είπε χαρακτηριστικά η κα. Αναγνωστοπούλου, η οποία σημείωσε, ωστόσο, φέρνοντας ένα παράδειγμα, «αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου στις 7,5 χιλιάδες, αλλά αυτό συνοδευτεί με μια μονάδα μείωσης του ΦΠΑ τότε ασφαλώς μιλάμε για άλλα μέτρα θετικά».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Grexit που μπαίνει στο τραπέζι από τον Σόιμπλε, αλλά και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θέτουν ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, η κα. Αναγνωστοπούλου είπε μεταξύ άλλων πως δεν είναι σε φάση ούτε και το θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή.

«Η αλλαγή του νομίσματος δεν θα φέρει τη σωτηρία, θεωρώ πως αυτή η πολιτική είναι στην πολιτική του Σόιμπλε για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, ωστόσο λόγω της κατάστασης ο κόσμος το συζητά αυτά και με την έννοια αυτή βρίσκεται στη συζήτηση», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση