GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Εγώ δεν είμαι σαρκοβόρο

Την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτ...


Την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε, ότι ο ίδιος είναι «φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής», τονίζοντας: «Δεν είμαι σαρκοβόρο».
Σημείωσε επίσης, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρειάζονται μασάζ» για να πεισθούν να ψηφίσουν, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή μείωση αφορολόγητου των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν περνά τέτοιο μέτρο».
Σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Φίλης επέμεινε στην άποψη ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου.
Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε προσχέδιο συζήτησης το κείμενο της ερώτησης για τα εξοπλιστικά που είδε το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ότι ήταν στο στάδιο της τεκμηρίωσης, ώστε αν και εφόσον κατατίθετο, να είναι ολοκληρωμένη.
Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση από το Μαξίμου για να μην κατατεθεί η ερώτηση και χαρακτήρισε απαραίτητο να γίνει συζήτηση με εμπειρογνώμονες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές.
Υπογράμμισε δε, ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τα εξοπλιστικά είναι πολιτική και όχι των εμπειρογνωμόνων, οι εκτιμήσεις των οποίων λαμβάνονται βεβαίως υπόψη.
Εξέφρασε ακόμα την άποψη, ότι «δεν μπορεί να μειώνεις το αφορολόγητο, να κόβεις συντάξεις» -στην άμεση μείωση των οποίων επιμένει, όπως είπε, η Γερμανία- και «να μιλάς για αγορά εξοπλιστικών 3 δισ.».
Σε ερώτηση για τη παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε έκθεση εξοπλιστικών στο Άμπου Ντάμπι, απάντησε:
«Ο κ. Καμμένος κάνει τη δουλειά του. Πού θα έπρεπε να είναι; Στα Τρόφιμα και στα Ποτά;»
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις προθέσεις του κ. Καμμένου, αντέτεινε: «Ας βρει τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών και μετά να συζητήσουμε για εξοπλιστικά».
Ο κ. Φίλης δήλωσε «φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής», τονίζοντας ότι είναι «σάρκα από τη σάρκα ενός πολιτικού χώρου, δεν είμαι σαρκοβόρο».
Τέλος, επέμεινε στην άποψη του ότι η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και επανέλαβε την πρότασή του να ξεκινήσει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση γιατί στη πρόσκλησή του για συζήτηση δεν απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, αντέτεινε: «Δεν αποκλείουμε κανένα κόμμα του κεντρώου χώρου αλλά το μέγεθος στη κοινωνία είναι διαφορετικό».
«Εμείς λέμε στο ΠΑΣΟΚ, ελάτε να ψηφίσουμε τώρα την απλή αναλογική για να εφαρμοστεί τις επόμενες εκλογές και όχι τις μεθεπόμενες» είπε, εκτιμώντας ότι η ΝΔ με αυτό το εκλογικό σύστημα δεν θα γίνει κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με ΝΔ και Χρυσή Αυγή.
«Πανευρωπαϊκά, και στην Ελλάδα, διαμορφώνονται δύο πόλοι και μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά. Ακόμα και σε μη επίτευξη αυτοδυναμίας θα διαμορφωθούν βάσει των συσχετισμών, μπλοκ πολιτικών δυνάμεων», εκτίμησε ο κ. Φίλης τονίζοντας εκ νέου, την ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος με όλα τα κόμματα που κινούνται στο κεντρώο προοδευτικό χώρο.

1 σχόλιο

  1. Τι Εσύ είσαι ξέρεις;;; Ο ΠΑΝΓΚΑΛΟΣ του σύριζα είσαι...Όταν τα ψήφισες ΌΛΑ ήταν ΌΛΑ ΚΑΛΆ , άλλα όταν έχασες την καρέκλα ΨΑΧΝΕΙΣ να βρεις ενόχους ..ΆΝΤΕ ΝΑ ΠΆΤΕ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ
    ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση