GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίγες μέρες ακόμα για να δείτε το ζωδιακό φως

Εντυπωσιακό το ουράνιο στερέωμα μέσα στο Φεβρουάριο! Αυτό το μήνα τα αστρονομικά φαινόμενα θα είναι όχι μόνον πολλά αλλά και ιδιαίτερ...


Εντυπωσιακό το ουράνιο στερέωμα μέσα στο Φεβρουάριο! Αυτό το μήνα τα αστρονομικά φαινόμενα θα είναι όχι μόνον πολλά αλλά και ιδιαίτερα φαντασμαγορικά. Επομένως μείνετε με το βλέμμα στον ουρανό!

Ειδικότερα, τι μας επιφυλάσσει ο ουρανός το Φεβρουάριο:

Στις 10 Φεβρουαρίου έκλειψη Σελήνης

Στην πανσέληνο του μήνα, η παρασκιά της Γης θα πέσει πάνω στη Σελήνη. Η έκλειψη θα είναι ορατή αργά τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου.

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου μη χάσετε το ζωδιακό φως

Από τις αρχές Φεβρουαρίου και για περίπου 2 εβδομάδες (μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου), οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου της Γης μπορούν να δουν το λεγόμενο ζωδιακό φως. Το φως είναι ορατό όταν η φωταύγεια των πόλεων δεν είναι έντονη. Περίπου μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, όσοι κοιτάξουν τον ουρανό μπορούν να δουν ένα φως σε μορφή πυραμίδας, που υψώνεται στον ανατολικό ορίζοντα. Το ζωδιακό φως προέρχεται από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός στα σωματίδια που ως αραιός κονιορτός (σκόνη) βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο μεταξύ των πλανητών και κυρίως από τον Ήλιο μέχρι τον Άρη. Από το σχήμα που παίρνει το ζωδιακό φως συνάγεται ότι το «κονιορτώδες» αυτό νέφος είναι φακοειδές και ότι το επίπεδο της τροχιάς της Γης είναι το επίπεδο συμμετρίας του.

Για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει επίσης το αντιζωδιακό φως!

Στις 26 Φεβρουαρίου δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο αφού η Σελήνη μπαίνει μπροστά στον Ήλιο και τον καλύπτει με αποτέλεσμα, το άστρο του ηλιακού μας συστήματος να είναι ορατό μόνον ως ένα πύρινο δαχτυλίδι στον ουρανό.

Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο ηλιακές εκλείψεις του 2017 – η δεύτερη και μεγαλύτερη θα σημειωθεί στις 21 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση