GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπ. Υποδομών: Καμία σκιά στον διαγωνισμό του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας για τον τέταρτο διαγωνισμό του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος δίνει το Υπουργείο Υποδομών κα...


Απάντηση στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας για τον τέταρτο διαγωνισμό του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος δίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκιά για την απόλυτη τήρηση της διαδικασίας. Ενημερώνει μάλιστα ότι έχουν αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και στους επιθεωρητές των Δημοσίων Έργων όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τον εν λόγω διαγωνισμό, όπως συνέβη και στους προηγούμενους τρεις.

«Θα ήταν πιο χρήσιμη η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη για τον Ελληνικό λαό, αν επικροτούσε τη διαρκή προσπάθεια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για να ολοκληρώσει τα έργα όπως είναι αυτό του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στον ελληνικό λαό εδώ και πολλά χρόνια αντί να προσπαθεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την αλήθεια για την πορεία των έργων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει πως «για άλλη μια φορά με γνώμονα την πλήρη διαφάνεια και σε απάντηση στη λασπολογία της Νέας Δημοκρατίας, αποστέλλω στον αρμόδιο εισαγγελέα και στους Επιθεωρητές των Δημοσίων Έργων όλα τα απαραίτητα έγγραφα αναφορικά με τον τέταρτο διαγωνισμό του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, όπως παρέδωσα και τους τρεις προηγούμενους για να είναι πλήρως ενήμερος ο ελληνικός λαός για την απόλυτη τήρηση της διαδικασίας και τη διαφάνεια που διέπει τον εν λόγω διαγωνισμό».

Εμείς απαντάμε στον ελληνικό λαό με έργα και σύντομα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χρησιμοποιούν καθημερινά τον οδικό άξονα, γιατί εμείς και ολοκληρώνουμε τα έργα που ξεκινάμε και ολοκληρώνουμε τα έργα που προηγούμενες κυβερνήσεις τα άφηναν στη μέση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών που ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια στους αυτοκινητοδρόμους».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Υπενθυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία που επί των ημερών της διαπιστώθηκε όργιο σπατάλης ότι σε μόλις 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε ήδη ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Τρίπολης Καλαμάτας και πρόκειται να παραδοθούν λειτουργικά ως το τέλος Μαρτίου:

- Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο σύνολό του

- Ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου - Ιωαννίνων

- Το μεσαίο τμήμα (Ε65) που απέμεινε από την αρχική σύμβαση

- Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών, τμήμα του οποίου ήταν και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου που αφαιρέθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ακόμη δείγμα του ανορθολογικού σχεδιασμού και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Η Νέα Δημοκρατία είχε φροντίσει να προχωρήσει σε ένα διαγωνισμό για να έχουν προνομιακή συμμετοχή οι διαχρονικοί - εξυπηρετούμενοι συνομιλητές της.

Απ’ ότι φαίνεται σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας γνωρίζετε άριστα ως μόνιμη πρακτική σας με ποιον τρόπο πραγματοποιούσατε την «κατάτμηση» την οποία επικαλείστε, αντίθετα με τη δική μας πρωτόγνωρη για εσάς διαδικασία ανάθεσης των έργων με διαδοχικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με απόλυτη διαφάνεια την οποία μπορεί να διαπιστώσει ανά πάσα στιγμή κάθε Έλληνας πολίτης, αφού όλα τα στοιχεία παραδίδονται αυτόματα στον εισαγγελέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση