GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν από τα νέα μέτρα

Τις πρώτες απαντήσεις του από το βήμα της Βουλής για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδ...


Τις πρώτες απαντήσεις του από το βήμα της Βουλής για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος.
Ο υπουργός μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «όταν μιλάει ο Τζανακόπουλος, δεν μιλάει για την πάρτη του, μιλάει για την κυβέρνηση», βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια για διαφωνία του.
«Θα σας δώσω άλλες 4-5 μέρες να περάσετε τη στεναχώρια» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και σημειώνοντας ότι θα κάνει αναλυτική ενημέρωση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε μέτρα, καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει», είπε και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.
«Κάποιοι μπορεί να χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν», είπε αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ωστόσο επεσήμανε ότι θα έχουν μηδενική δημοσιονομική επίπτωση.
«Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε, είναι ότι δεν σας αρέσει», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

"Οι φήμες του θανάτου μου είναι υπερβολικές"

«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές». Με αυτή τη ρήση του Μαρκ Τουέιν σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, τις φήμες που κυκλοφόρησαν για σκόπιμη σιωπή του ιδίου μετά το Eurogroup αλλά και για εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες ως προς τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.
Ο Μαρκ Τουέιν είχε αναγκαστεί να δηλώσει ότι… δεν έχει πεθάνει, όταν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Λονδίνο το 1985 κυκλοφόρησαν φήμες στην Αμερική ότι είχε πεθάνει και ο ανταποκριτής της εφημερίδας New York Journal στην Αγγλία τον αναζήτησε για να διασταυρώσει την είδηση.
Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα, όπως της εφημερίδας Τα Νέα, κάνουν λόγο για διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και τον Νίκο Παππά. Μάλιστα ορισμένες πηγές της εφημερίδας μιλούν για εκνευρισμό του κ. Τσακαλώτου με το Νίκο Παππά, αλλά και τριβές του Δημήτρη Τζανακόπουλου με το Νίκο Παππά. Μάλιστα στο Eurogroup ο κ. Τσσακαλώτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα βαρύς έχοντας τη γραμμή της υποχώρησης από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει κάνει δήλωση ούτε άτυπη ενημέρωση για το Eurogroup.
Για «σοβαρά ερωτηματικά» που δημιουργεί το γεγονός ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης, είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα», κάνουν λόγο κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, οι κύκλοι της ΝΔ, αναφέρουν τα εξής σε σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά το προχθεσινό Εurogroup:
«Δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης, είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα.
Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες, είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup».

Νέα Δημοκρατία: Να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το Eurogroup

"Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλώντας εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών να τοποθετηθεί για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
   Απαντώντας στους κύκλους του υπουργού Οικονομικών, η ΝΔ επαναλαμβάνει το ερώτημα "για ποιον λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση