GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη δημοσιότητα η "Λευκή Βίβλος" της Μέι: Πώς θα γίνει το Brexit

Μετά την την εξουσιοδότηση που έλαβε χθες από το Κοινοβούλιο για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου απ...


Μετά την την εξουσιοδότηση που έλαβε χθες από το Κοινοβούλιο για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση της Βρετανίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα έγγραφο πολιτικής, την αποκαλούμενη "Λευκή Βίβλο", στην οποία παρουσιάζει τα σχέδιά της για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις του Brexit.
Το έγγραφο, που αποτελείται από 77 σελίδες, επαναλαμβάνει τις 12 προτεραιότητες που όρισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία της τον περασμένο μήνα, μεταξύ των οποίων ότι η Βρετανία θα επιδιώξει μια περιεκτική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, αλλά όχι ένα απεριόριστο μεταβατικό καθεστώς.
Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να εισαχθούν οποιεσδήποτε νέες διευθετήσεις σε θέματα όπως οι έλεγχοι στη μετανάστευση και το τελωνειακό σύστημα μετά την έξοδο από την ΕΕ, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση.
Η Λευκή Βίβλος έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση:
 www.gov.uk/government/publications/the-united-kingdoms-exit-from-and-new-partnership-with-the-european-union-white-paper
Το βράδυ της Τετάρτης, με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, οι βουλευτές υπερψήφισαν σε πρώτο στάδιο το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)»-  δηλαδή την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του "διαζυγίου" με την ΕΕ, δηλαδή το Brexit.
Η εξέταση του κειμένου του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση