GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αλλάζει σε Champions League και Europa League από το 2018

Σε συνέχεια των αλλαγών που είχαν αποφασιστεί τον περασμένο Αύγουστο στις διοργανώσεις της UEFA Champions League και Europa League, η...


Σε συνέχεια των αλλαγών που είχαν αποφασιστεί τον περασμένο Αύγουστο στις διοργανώσεις της UEFA Champions League και Europa League, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της για το τι ακριβώς θα ισχύει στις νέες διοργανώσεις από το 2018 μέχρι το 2021.

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στον τρόπο συμμετοχής των ομάδων στους ομίλους του Champions League αφού αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που εξασφαλίζουν απευθείας την πρόκριση τους, χωρίς τη διαδικασία των προκριματικών.

Να σημειωθεί πως τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League οι προκριματικοί γύροι (συμπεριλαμβανομένων και των play – off) θα αυξηθούν από τέσσερις σε πέντε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο της UEFA, θα ισχύσουν τα πιο κάτω:

  • Champions League

26 ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους ως ακολούθως:

-Οι δύο ομάδες που θα έχουν κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το Champions και το Europa League

-Τέσσερις ομάδες από τις πρώτες τέσσερις χώρες στην κατάταξη της UEFA (σύνολο 16 ομάδες).

-Δύο ομάδες από τις χώρες που θα βρίσκονται στις θέσεις 5 και 6 της κατάταξης της UEFA (σύνολο 4 ομάδες).

-Μια ομάδα από τις χώρες που θα βρίσκονται στις θέσεις 7 ως 10 της κατάταξης της UEFA (σύνολο 4 ομάδες).

Έξι ομάδες θα συμπληρώνουν τις 32 των ομίλων του Champions League μέσω των προκριματικών. Οι τέσσερις ομάδες θα προκρίνονται από τις πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών από τη θέση 11 μέχρι τη θέση 55 της κατάταξης της UEFA και οι υπόλοιπες δύο από «μονοπάτι» των μη Πρωταθλητών.

Τις θέσεις αυτές θα τις διεκδικούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στις χώρες που θα βρίσκονται στις θέσεις 5 και 6 της κατάταξης της UEFA και οι δευτεραθλήτριες των χωρών που θα βρίσκονται στις θέσεις 7 ως 15 της κατάταξης.

Να σημειωθεί πως οι Πρωταθλήτριες ομάδες που θα αποκλείονται από τα προκριματικά του Champions League μέχρι και τον τρίτο προκριματικό γύρο θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν θέση στους ομίλους του Europa League μέσω ενός νέου γύρου προκριματικών του Europa League που θα δημιουργηθεί από το 2018.

Μέχρι σήμερα, την ευκαιρία αυτή την είχαν οι ομάδες που αποκλείονταν στον 3ο προκριματικό γύρο. Οι ομάδες που θα αποκλείονται από τα play-off του Champions League, θα συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League.

  • Europa League

17 ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους χωρίς προκριματικά. Οι ομάδες αυτές θα είναι οι Κυπελλούχοι των χωρών από τη θέση 1 ως 4 στην κατάταξη καθώς και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η θέση των Πρωταθλημάτων των χωρών αυτών (σύνολο 8 ομάδες), οι Κυπελλούχοι των χωρών από τις θέσεις 5 ως 12 στην κατάταξη (σύνολο 8 ομάδες) και η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση της χώρας που θα βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης της UEFA.

Οι υπόλοιπες 31 ομάδες θα προκρίνονται μέσω προκριματικών αγώνων. Οι έξι θα προέρχονται από τις ομάδες που θα αποκλείονται από τον τρίτο προκριματικό γύρο και τα play-off του Champions League από το «μονοπάτι» των μη Πρωταθλητών.

Άλλες τέσσερις ομάδες θα είναι αυτές που θα αποκλείονται από τα play-off του Champions League από το «μονοπάτι» των Πρωταθλητών.

Οκτώ ομάδες θα προκύπτουν από το νέο προκριματικό γύρο που θα δημιουργηθεί και στον οποίο θα συμμετάσχουν οι

Πρωταθλήτριες ομάδες που θα αποκλείονται από τα προκριματικά του Champions League (η UEFA τον έχει ονομάσει Europa League Champions Path).

Οι υπόλοιπες 13 ομάδες θα προκύπτουν από τα προκριματικά του Europa League με τη διαδικασία που ισχύει και τώρα.

Στους ομίλους του Champions League αλλάζει η ώρα έναρξης. Οι μισοί αγώνες θα αρχίζουν στις 20:00 ώρα Ελλάδος και οι άλλοι μισοί στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Στη φάση των νοκ άουτ, όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν στις 22:00.

Πηγή: reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση