GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πολύ σύντομο το Eurogroup, πάμε για Μάρτιο

Μία συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι πιθανό να επιτευχθεί τον Μάρτιο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Bloo...


Μία συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι πιθανό να επιτευχθεί τον Μάρτιο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg, μία δήλωση που αφήνει να εννοηθεί ότι στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας που κατά τον ίδιο “θα είναι σύντομο σε διάρκεια” δεν θα υπάρξει συμφωνία, όμως αυτό μπορεί να γίνει στο επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup, στις 20 Μαρτίου.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως λίγα από τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης αξιολόγησης έχουν υλοποιηθεί, ενώ ανέφερε πως οι δανειστές της χώρας διαφωνούν ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019.

Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα αν θέλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Μόναχο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας του, που επικαλείται το Reuters, ο Ρέγκλινγκ παρατήρησε πως τα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης είναι επιτυχημένα, καθώς τέσσερις από τις πέντε χώρες που μπήκαν σε αυτά τα ολοκλήρωσαν με επιτυχία (Ιρλανδία, Κύπρος, Πορτογαλία, Ισπανία). “Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά δεν ήταν η έκταση των προβλημάτων τόσο μεγάλη και η διοίκηση τόσο αδύναμη, όσο στην Ελλάδα”, σχολίασε ο Ρέγκλινγκ.

“Όμως η Ελλάδα μπορεί κι αυτή να ανακάμψει και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση