GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Financial Times: Φεύγει το ΔΝΤ από το Ελληνικό πρόγραμμα

Την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διατυπώνει ο οικονομικός αναλυτής, Βόλφγκανγκ Μινχάου, σε άρθρο του, ...


Την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διατυπώνει ο οικονομικός αναλυτής, Βόλφγκανγκ Μινχάου, σε άρθρο του, στους Financial Times.

Ο Μινχάου σημειώνει πως μία από τις αιτίες για τη λάθος πορεία της Ευρώπης είναι η αδυναμία να ειπωθεί η αλήθεια, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, έκανε έκανε το ΔΝΤ διαπιστώνοντας τη μη βιωσιμότητα του χρέους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αλήθεια του ΔΝΤ «σόκαρε» τους Ευρωπαίους που ήθελαν να διατηρήσουν το «παραμύθι» της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους «για λίγο ακόμη». Το Ταμείο, τονίζεται, δικαίως ζητάει τη μείωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. «Αλλά η Γερμανία δεν πρόκειται να το αποδεχθεί», επισημαίνει, εκτιμώντας, μάλιστα, πως μετά τις εκλογές οι Γερμανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ περισσότεροι, καθώς στη Βουλή αναμένεται να μπουν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Αμφότεροι τάσσονται υπέρ ενός Grexit, ενώ τo AfD επιθυμεί έξοδο από το ευρώ και για τη Γερμανία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Μινχάου υπογραμμίζει πως όταν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει τους αντιπροσώπους της στο ΔΣ του Ταμείου, τότε το κλίμα θα καταστεί ακόμη πιο εχθρικό. «Θεωρώ πως το ΔΝΤ τελικά θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας του Ευρωπαίους να κακοδιαχειριστούν την ελληνική κρίση με τον δικό τους τρόπο», προσθέτει.

Σε αυτό το σημείο, αναφέρεται στα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος. «Καμία χώρα δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει μία τέτοια δέσμευση, πάνω στην οποία, ωστόσο, στηρίχθηκε και η βιωσιμότητα του χρέους […] Αν η Γερμανία ήθελε να περάσει μέτρα ανακούφισης θα μπορούσε να γίνει, καθώς ο "μεγάλος συνασπισμός" υπό την Άγγ. Μέρκελ ελέγχει σήμερα το 80% του Κοινοβουλίου», σημειώνει.

«Η ελληνική κρίση είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα της αποτυχίας να ειπωθεί η αλήθεια. Η συμμετοχή της Ιταλίας σε μία νομισματική ένωση με τη Γερμανία είναι, επίσης, μη βιώσιμη. Ωστόσο, κανένας Ιταλός πρωθυπουργός δεν έκανε μία αξιόπιστη κριτική για τον τρόπο διακυβέρνησης αυτού του συστήματος», καταλήγει το δημοσίευμ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση