GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε η δίκη για το Καρούζος Gate

Αυλαία σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ με φερόμενο ως βασικό πρωταγ...


Αυλαία σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο.
Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι , φανερά καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Ιωάννης Καρούζος μετήχθη στο δικαστήριο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται αφού εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις.
Συνολικά έξι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Μεταξύ των κατηγορουμένων η σύζυγος του επιχειρηματία Ρεβέκκα  Σκαφτούρα αλλά και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων -φιλέτων ,ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στην δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Βγήκαν τα μαχαίρια

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ήταν εμφανές πως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την υπόθεση στη σύζυγο του η οποία απουσίαζε από το εδώλιο.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η πρώτη μάρτυρας, άλλοτε γραμματέας και ταμίας του Ομίλου, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε την επίμαχη περίοδο η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αλλά και για την κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής που είχε υιοθετήσει. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως ακόμη και ο ίδιος χρειαζόταν να λάβει το «πράσινο φως» από τη σύζυγο του για να πάρει χρήματα.
Όταν η μάρτυρας ανέφερε ότι  ενημέρωνε την κατηγορούμενη  γιατί ήταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας ο Ι. Καρούζος παρενέβη λέγοντας χαρακτηριστικά : «Εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2.000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρίας».

Καρούζος: Η έγκριση για χρήματα γινόταν από τη Σκαφτούρα;
Μάρτυρας: Έπαιρνα έγκριση για ποσά μέχρι 500 ευρώ, αλλιώς την ενημέρωνα.

Καρούζος: Μια φορά πήγα να αγοράσω κάτι στην Κρήτη και τελικά δεν έγινε γιατί δεν επεδόθη η μεγάλη εντολή από την «υψηλή κυρία». Έγινε έτσι;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι γιατί έγινε μεγάλος χαμός. Στα μικρά ποσά λάμβανα εντολή από τη Σκαφτούρα. Στα μεγάλα ποσά που αφορούσαν σε ακίνητα εκατομμυρίων μιλούσα και με εσάς..

Η μάρτυρας συμπλήρωσε πως  ο Ι. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα.

Τα γαλακτομπούρεκα και οι …διπλοί πάτοι

Αναφερόμενη δε στην πλούσια ζωή του ζευγαριού η μάρτυρας υποστήριξε πως την επιμελείτο η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης κατέθεσε πως υπήρχε οικογενειακή σχέση με δικαστικό και με υπουργό, οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών τους.

Υπεράσπιση: Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας…

Υπεράσπιση: Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού…


Επιπλέον, η μάρτυρας αναφέρθηκε και  στα δυο ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom - σύμφωνα με την  κατηγορία είναι συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη. Η  αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.

«Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ότι μου είπε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακίνητα, ποιο ήταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Αν θυμάμαι καλά, μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιος είναι ο αγοραστής πίσω από τη Fantom. Έμαθα ότι είναι του Ρέστη γιατί απλά μου το ανέφερε. Δεν ήταν κάτι που αφορούσε εμένα».

5 σχόλια

  1. Καρούζος Gate: Οι 11 off shore εν μία νυκτί και το "καθάρισμα" Βουλγαράκη

    Αποκάλυψη: Εμπλοκή Βουλγαράκη, Λιάπη και Μεϊμαράκη σε ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ
    Μηνύσεις από Βουλγαράκη, δεν παραιτείται ο Μεϊμαράκης
    To "δύσκολο" βράδυ του Μαρτίου του 2008, οπότε ο επιχειρηματίας Καρούζος ίδρυσε 11 off shore στην Κύπρο. Ξετυλίγεται το κουβάρι των διαδρομών των εταιρειών. Πώς ο Γ. Βουλγαράκης φέρεται να "φρόντισε" για την κατεδάφιση ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας
    news247 Οκτώβριος 07 2012 10:41
    Το κουβάρι με τις δαιδαλώδεις διαδρομές των off shore εταιρειών του Ιωάννη Καρούζου, ξετυλίγει η Real News της Κυριακής, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, ενώ φέρνει στο φως τα έγγραφα με τα οποία ο επιχειρηματίας μέσα σε μόλις μερικές ώρες έφτιαξε 11 εταιρείες.
    Το βράδυ της 26ης Μαρτίου του 2008, οι δικηγόροι του κ. Καρούζου, του παρέδωσαν μία λίστα, με 45 εταιρείες, με ημερομηνία σύστασης από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι και τις ημέρες εκείνες.
    Τη λίστα την έλαβε γύρω στις 7.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας και μέχρι τις 10 το επόμενο πρωί είχε αποφασίσει ποιες ήθελε να "αγοράσει".
    Όλες οι εταιρείες ήταν "νόμιμες", που έδιναν όμως στους αγοραστές τους, τη δυνατότητα να κρύβουν τα ίχνη των μεταβιβάσεων, των μετοχών και των χρημάτων, μέσα από ενδιάμεσους και διαδρομές, που ήταν αδύνατο να αποκαλυφθούν.
    Σχεδόν όλες οι εταιρείες στην Κύπρο στήνονται και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
    Ο φάκελος με τα στοιχεία των μετόχων και του ΔΣ κατατίθεται στον έφορο εταιρειών, στην Κύπρο, και είναι προσβάσιμος. Μόνο που ως μέτοχοι και μέλη του ΔΣ αναφέρονται συνήθως άλλες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα, που οι δικηγόροι αποκαλούν "nominees".
    Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δικηγόροι υπογράφουν με τον πελάτη τους ένα εμπιστευτικό έγγραφο με το οποίο μπορεί ο δεύτερος να παίρνει, όποτε θέλει τις μετοχές του ή να αλλάζει τους nominees κατά το δοκούν.
    Στη συνέχεια οι δικηγόροι ενεργοποιούν τις εταιρείες nominees, στις οποίες μεταβιβάζονται οι μετοχές των εταιρειών των πελατών τους. Στην ουσία, οι ίδιοι οι δικηγόροι ή συνεργάτες τους είναι πίσω από τους nominees.
    Έτσι, όποιος προσπαθήσει να ερευνήσει τους φακέλους, θα «σκοντάψει» στις nominees. Επιπλέον, συχνά οι φάκελοι είναι ελλιπείς και μη ενημερωμένοι, για παράδειγμα, με τα περιουσιακά στοιχεία.
    Η μόνη Αρχή που έχει τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων είναι η Τράπεζα της Κύπρου. Η αντίστοιχη δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο που τα δίνει έπειτα από επίσημο αίτημα δικαστικών Αρχών, το οποίο προηγουμένως εξετάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βουλγαράκης "καθάρισε" για τέσσερα ακίνητα του Καρούζου

    "Είναι πρωτοφανές πρώτα να εκδίδεται η άδεια κατεδάφισης και στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός να αποχαρακτηρίζει τα κρίρια. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο", υποστηρίζουν στην "Real News" στελέχη του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και της Πολεοδομίας.
    Κι όμως, αυτό συνέβη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην περίπτωση κατεδάφισης τεσσάρων κτιρίων σε ιστορική περιοχή της Αθήνας, όπου γκρεμίστηκε σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο, που ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης είχε χαρακτηρίσει "χώρο πρασίνου και σχολείων".
    Πρόκειται για τέσσερα κτίρια στον σταθμό Λαρίσης, δίπλα στο Φρουραρχείο Αθηνών, για τα οποία ο κατασκευαστής Καρούζος, πρώτα πήρε την άδεια κατεδάφισης και στη συνέχεια, έπειτα από δύο μήνες, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, με απόφασή του χαρακτήρισε "μη διατηρητέα".
    Χρονικά, στις 23 Ιανουαρίου του 2006, κατατίθεται η αίτηση από την Karouzos Construction A.E. για κατεδάφιση τριών από τα τέσσερα κτίρια, στις 31 Μαΐου εκδίδεται η υπ' αριθμ. 896/2002 άδεια κατεδάφισης, αλλά στις 4 Αυγούστου εκδίδεται η επίμαχη απόφαση Βουλγαράκη.
    Οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα και οδήγησαν στην παράνομη κατεδάφιση του Δ' Κτιρίου, για την οποία ποτέ δεν ζητήθηκε άδεια κατεδάφισης, αφού όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για "ιστορικό κτίριο - μνημείο".
    Μάλιστα, για τον μη χαρακτηρισμό των κτιρίων ως μνημείων, ο Γ. Βουλγαράκης έλαβε υπόψιν εκτός των άλλων, και τη γνωμοδότηση της Γραμματείας Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, πρόεδρος του οποίου ήταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος όμως, ποτέ δεν υπέγραψε την γνωμοδότηση.
    Αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα η αρμόδια επιτροπή δεν μπορεί να δώσει αντίγραφό της, καθώς "δεν αποτελεί διοικητικό έγγραφο, αφού δεν έχει υπογραφή από τον πρόεδρο".
    Η όλη υπόθεση είναι γεμάτη από παρατυπίες και παρανομίες, καθώς στα επίσημα έγγραφα άλλοτε εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης το ΙΚΑ και άλλοτε εξαφανίζεται.
    Παράδοξο είναι δε και το ότι, ενώ η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε για τρία κτίρια, κατεδαφίστηκαν τελικά τέσσερα, ενώ ο κ. Βουλγαράκης, στην απόφασή του, έδωσε το "πράσινο φως" για πέντε κτίρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το κείμενο της επιστολής που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Ιωσήφ Λιβανός.
    ====================================================
    Ο κ. Λιβανός είναι κτηματομεσίτης ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον κουμπάρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Γιάννη Καρούζο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», ο πρώην συνεργάτης του (εδώ ο κ. Λιβανός αναφέρεται στον κ. Καρούζο) του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής, ο οποίος, όπως λέει, «είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Γιάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιρειών».
    Ο Ιωσήφ Λιβανός αναφέρει επί λέξει: «Με τεράστια έκπληξή μου, αρχικά για την ευκολία με την οποία το έπραξε, μου ανέφερε ότι οι υπουργοί αυτοί ήταν ο κουμπάρος του Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Μιχάλης Λιάπης και ότι ο εφοπλιστής αυτός ήταν ο Νικόλαος Τσάκος. Επίσης, μου είπε πως τα ποσά που εξήγαγαν ανέρχονται συνολικά σε 10.270.000.000 (δέκα δισεκατομμύρια διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων τα 250.000.000 ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Αγγλίας και ότι τα δικά του και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων αυτών».

    Πέταξαν” οι καταθέσεις Καρούζου; “Ούτε ένα ευρώ δεν εισπράττει σήμερα το δημόσιο από τη φοροδιαφυγή, καθώς πολλές τράπεζες ειδοποιούν αμέσως τους πελάτες τους ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών”. Αυτό επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του Σώματος, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση Καρούζου. Το ΣΔΟΕ έχει υπολογίσει την συνολική φοροδιαφυγή στα 100 εκ. ευρώ, όμως όταν ζητήθηκε το πάγωμα των λογαριασμών του επιχειρηματία είτε ήταν άδειοι, είτε υπήρχαν καταθέσεις πολύ μικρότερες του ποσού αυτού. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός του Γιάννη Καρούζου στην Εθνική είχε μόλις 120.000 ευρώ. “Δεν πρόκειται ποτέ το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει αυτά τα λεφτά. Τα χρήματα του συγκεκριμένου επιχειρηματία έχουν πετάξει στο εξωτερικό”, λένε πηγές του ΣΔΟΕ. Αυτή τη στιγμή, εάν ένας φοροφυγάς ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και οι υπηρεσίες θέλουν να διασταυρώσουν ή να συγκρίνουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, στέλνουν ειδικό σημείωμα σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Όμως, ταυτόχρονα ειδοποιείται αρμοδίως ο πολίτης και αδειάζει τους λογαριασμούς του έτσι το δημόσιο δεν εισπράττει ποτέ τα πρόστιμα που επιβάλλει στους φοροφυγάδες.Σημειώνεται ότι το 2010, το ΣΔΟΕ είχε καταλογίσει πρόστιμα 5 δισ ευρώ, αλλά είναι ζήτημα αν το δημόσιο εισέπραξε 200 εκ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τράγκας: Πού είναι ο Καρούζος οέο;- Τι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook
    / 1 Οκτωβρίου 2012

    Γιατί επί 11 μήνες δεν είχε βγεί ένταλμα σύλληψης για τον Καρούζο αναρωτιέται μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο Γιώργος Τράγκας.
    Διαβάστε τι έγραψε:
    Πού είναι ο Καρούζος οέο;
    Έφυγε business class ή economy; Έχει δίκιο ο κουμπάρος του ο Μεϊμαράκης που λέει ότι «το κράτος είναι μπουρδέλο»; Γιατί επί 11 μήνες δεν είχε βγει ένταλμα σύλληψης και βγήκε μόλις την περασμένη Τρίτη οέο; Δηλαδή όποιος έχει κουμπάρο τον πρόεδρο της Βουλής ή άλλο υπουργό ή ισχυρό πολιτικό, μπορεί να παραμένει ακαταδίωκτος και ασύλληπτος μετά από ποινή κάθειρξης 8 ετών και να φεύγει στο εξωτερικό σαν κύριος οεο; Όποιος έχει ισχυρές κοινωνικές γνωριμίες όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που είναι πλέον ένας πλούσιος και φιλήσυχος γερμανός υπήκοος , φυγαδεύεται συνοδεία περιπολικών από τη χώρα οέο;

    Και για να φωτίσω περισσότερο τα βουρκόνερα μέσα στα οποία όλοι κολυμπάμε, πρέπει να σας αποκαλύψω σήμερα ότι δεν βγήκα τυχαία την Παρασκευή φωνάζοντας πού είναι ο Καρούζος(!)Με ενημέρωσε πρόεδρος κόμματος 24 ώρες νωρίτερα και δύο πηγές μου στις υπηρεσίες ασφαλείας, ότι είχαν ελεγχθεί όλα τα ξενοδοχεία και δεν βρέθηκε πουθενά ο φυγόποινος Καρούζος. Κράτησα μόνο μία επιφύλαξη για το ενδεχόμενο να κρύβεται κάπου εντός της Ελλάδος.

    Φαίνεται όμως επειδή δεν υπήρχε (περιέργως) επί 11 και πλέον μήνες ένταλμα σύλληψης και επειδή δεν κυκλοφορούσαν φωτογραφίες του πρόλαβε και έφυγε ως κύριος από το αεροδρόμιο.
    Κάποιοι στις μυστικές υπηρεσίες μας εκτιμούν (δεν έχουν όμως στοιχεία στα χέρια τους), ότι βρίσκεται ήδη στην νότιο Αμερική.
    Πάντως είδα στο όνειρο μου, ότι κάποιο βαλιτσάκι έχει υποκλέψει μία σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών του, με διάφορα πρόσωπα εφαπτόμενα ή εντός του πολιτικού κόσμου και εάν επιβεβαιωθεί το όνειρο μου, θα υπάρξουν πρόσθετες αναταράξεις και δυσάρεστες σκέψεις για πολιτικά πρόσωπα.
    Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενημερωθεί εδώ και μέρες για την όλη κατάσταση, όπως και για την εξαφάνιση του κουμπάρου του προέδρου της βουλής. Έχει ενημερωθεί επίσης (όπως καλά γνωρίζω) για πολλά στοιχεία και εμπλεκόμενα πρόσωπα σ’ αυτή την ιστορία. Οι τοίχοι στο Μαξίμου άκουσαν να λέει ότι δεν θέλει να συγκαλυφθεί τίποτα. Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής έγινε συζήτηση με τους Κώστα Μπούρα και Δημήτρη Σταμάτη για όλο το μήκος και πλάτος της υπόθεσης που ερευνάται. Ο Σαμαράς ζήτησε να του πούνε γιατί επί μήνες ήταν ασύλληπτος ο Καρούζος και αναμένει απάντηση στο ακουστικό του…

    Αύριο θα διαβάσετε στην Real News 8 σελίδες ψαχνό
    για την υπόθεση και τα πρώτα ονόματα εταιρειών που ζητάει να ελεγχθούν ο Χατζηνικολάου. Όπως έκανε με την Torcasso και τον Τσοχατζόπουλο. Από αύριο αρχίζουν τα όργανα γιατί ταυτόχρονα θα βγουν οι πρώτες φωτογραφίες στον αέρα. Μου λένε ότι θα υπάρξουν λίγο αργότερα και ηχητικά στοιχεία της έρευνας. Σε ένα κόμμα υπάρχουν φωτογραφίες από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου η κ. Ρεβέκκα (εάν δεν κάνω λάθος πρώην σύζυγος του κ. Καρούζου),εναγκαλίζεται και χαιρετάει αρκετούς πολιτικούς μεταξύ των οποίων και κορυφαίο πολιτικό παράγοντα. Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα και δεν είναι ποινικά κολάσιμο, ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κυρία έχει κάποιες σχέσεις με γερμανικά ιδρύματα καθώς και γνώσεις επί εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Από την Δευτέρα το πρωί, στον Real Fm, αρχίζω να συναρμολογώ τα κομμάτια του πάζλ… Μου έχει κάνει εντύπωση πάντως τις τελευταίες μέρες ένα πράγμα: Η αναταραχή που δείχνουν τα πολιτικά πρόσωπα όταν λέγεται ότι τους ψάχνει το ΣΔΟΕ. Επί των ημερών του κ. Σημίτη με οδηγίες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, το ΣΔΟΕ, τότε Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, με έψαχνε καθημερινά. Μάλιστα είχαν αναθέσει ειδική αποστολή για το πρόσωπο που, σε πεπειραμένα άτομα της υπηρεσίας που μπήκαν σε τράπεζες, σε δικηγορικά γραφεία, σχημάτισαν εκθέσεις και «πιέστηκαν» να μου βρουν οπωσδήποτε κάτι ή να μου γράψουν ένα μπιλιετάκι να πληρώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2. Τράγκας: Πού είναι ο Καρούζος οέο;- Τι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook
    / 1 Οκτωβρίου 2012

    Επίσης με εντολές από το πρωθυπουργικό γραφείο,
    είχαν κατασκηνώσει στα –τότε- γραφεία μου στην λεωφόρο Ιωνίας , ομάδα έμπειρων στελεχών του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα να συγκρουστώ με τον επικεφαλής τότε της υπηρεσίας στον αέρα της τηλεόρασης που τότε είπε το περίφημο: «Άς μην έφτιαχνε 5 εφημερίδες για να μην είμαστε εκεί»! την ίδια εποχή ο τρισάθλιος τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε δίπλα του στο ΚΥΣΕΑ τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά δεν ήξερε τίποτα για τις μίζες και δεν φρόντιζε να στείλει ΚΑΜΙΑ υπηρεσία να τον ψάξει. Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και στην περίοδο Καραμανλή, αλλά και πρόσφατα όταν ενημερώθηκα ότι το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου ζήτησε να κινηθούν οι μηχανισμοί εναντίον εμού και της οικογενείας μου. Ενημερώθηκα από κορυφαίο Υπουργό της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Γιατί λοιπόν ταράσσονται οι πολιτικοί μας, σε μία χώρα όπου η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία κινεί τους μηχανισμούς ανάλογα με το εάν είσαι «φίλος» ή «αντίπαλος»; Γιατί αναταράσσονται, σε μία εποχή κατοχής και οικονομικής θυέλλης, αφού όταν είσαι καθαρός και δεν είσαι κλέφτης και βρωμιάρης δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς! Στο τέλος θα δικαιωθείς! Άς μην ξεχνούν ότι κάνει εντύπωση στον κόσμο να είσαι πολιτικός, δηλαδή με μισθό βουλευτή ή υπουργού και να δηλώνεις 20, 30 30 και 50 σπίτια στο πόθεν έσχες σου! Και να λες ότι είναι προίκα, δωρεά ή κληρονομιά…. Δηλαδή οι μισοί πολιτικοί μας έχουν πάρει τις καλύτερες νύφες με τις καλύτερες προίκες και τις καλύτερες κληρονομιές! Δεν λέω, και αυτό μπορεί να συμβαίνει, αλλά όχι σε τέτοια έκταση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση