GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα απάντηση Μέρκελ σε Σόιμπλε: Για εμάς το Grexit δεν είναι επιλογή

Η Γερμανία είναι προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπε...


Η Γερμανία είναι προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ερωτηθείς αν η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί επιλογή.

«Για χρόνια, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει μια ενεργή αλληλεγγύη στην Ελλάδα με τον στόχο να έρθει η χώρα αυτή σε έναν δρόμο βιώσιμων δημοσιονομικών και οικονομικής ανάπτυξης», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μια αποστολή που έχει τραβήξει για πολλά χρόνια και την οποία κρατάμε», σημείωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διεθνείς θεσμοί και η Ελλάδα θα μπορέσουν να βρουν έναν «καλό, εποικοδομητικό δρόμο για τη συνέχεια»

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Εφικτή η συμφωνία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, πρόσθεσε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα στηρίξουμε οτιδήποτε βοηθάει την Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσει το πρόγραμμα βοήθειας να είναι επιτυχημένο».

Κατά τον Μάρτιν Σέφερ, οι συζητήσεις που έγιναν την Παρασκευή με την Ελλάδα «δίνουν την ελπίδα πως η συμφωνία είναι δυνατή».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση