GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή 4 ετών στο ζεύγος Παπαντωνίου

Με τη βούλα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απόφαση του Εφετείου με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και ...


Με τη βούλα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απόφαση του Εφετείου με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ ο καθένας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009.


Παράλληλα, στο ζεύγος Παπαντωνίου έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η υπόθεση αφορά στην παράλειψη δήλωσης στο πόθεν έσχες κατάθεσης ύψους 1.311.000 ευρώ της Σταυρούλας Κουράκου σε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄αριθμ. 175/2017 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου το οποίο ζητούσε να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.

1 σχόλιο

  1. Παράλληλα, στο ζεύγος Παπαντωνίου έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

    Στην Τρούμπα ζητάνε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση