GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος ήταν ο playboy αδελφός που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήθελε νεκρό

Ο αποξενωμένος, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, σύμφωνα με την τοπική...


Ο αποξενωμένος, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και πηγές της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του Κιμ Γιονγκ Ναμ - πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Ναμ σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ στο Μακάου το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε ο ίδιος να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά ξεψύχησε καθ' οδόν για το νοσοκομείο.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί κι έχει ήδη ζητηθεί να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.Ωτσόσο, τα νοτιοκορεταικά μέσα μετέδωσαν ότι ο ο μεγάλος αδελφός του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, δολοφονήθηκε με εντολή του ίδιου του του αδελφού, από δύο γυναίκες- πράκτορες, με δηλητηριώδη ένεση.

Αν επιβεβαιωθέι η είδηση, τότε θα είναι η πιο "ηχηρή" εκτέλεση του καθεστώτος του Κιμ, από το 2013 οπότε ο βορειοκορεάτης δικτάτορας διέταξε τη δολοφονία του θείου του, του Γιανγκ Σονγκ- Ταεκ.

Ποιος ήταν όμως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ και γιατί ο αδελφός του τον ήθελε νεκρό

Ο Ναμ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην δικτάτορα της Β. Κορέας Κιμ Γιονκγ Ιλ. Κανονικά, ως πρώτο παιδί, θα ήταν και ο διάδοχος του "θρόνου", δηλαδή αυτός θα ήταν σήμερα στη θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όμως, ο 45χρονος Ναμ είχε χάσει ήδη την εύνοια του πατέρα του, πολύ πριν το θάνατο του Ιλ, όταν το 2001, πιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, λέγοντας ότι ήθελε να επισκεφθείτε Disneyland του Τόκιο και απελάθηκε.

O Κιμ Γιονγκ Ναμ (αριστερά, σε παιδική ηλικία) με τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ

Ο Ναμ είχε πολλές φορές κριτικάρει τη δυναστεία διαδοχής στην ηγεσία της Πιονγιανγκ. Υπέρμαχος μεταρρυθμίσεων και ρεφορμιστής, είχε δηλώσει ξεκάθαρα σε μια ιαπωνική εφημερίδα ότι εκείνος δεν θα συνέχιζε τη δυναστεία των Κιμ στην εξουσία.

Επομένως ο Ουν δεν τον έβλεπε σαν πιθανό διάδοχο και αντίπαλό του αλλά -όπως έχει δείξει η ιστορία- δεν του αρέσει καθόλου η κριτική, πολλώ δε μάλλον από τον μεγάλο του αδελφό.

Από το 1997, ο Ναμ ζούσε στο εξωτερικό καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Επίσης του είχε κοπεί κάθε χρηματοδότηση από τους πόρους της οικογένειας των Κιμ.

Βεβαίως και ο βίος στη Βόρεια Κορέα δεν του ταίριαζε: ήταν playboy σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών μίντια. Ενώ ο πατέρας του, Ιλ, δεν του συγχώρησε ποτέ ότι τον "ντρόπιασε" καθώς το 2001 προσπάθησε να μπει στη Disneyland με πλαστό διαβατήριο και φορώντας ψεύτικο μούσι.

Εξάλλου, ο Ιλ ήθελε για διάδοχό του το γιο του από τον επίσημο γάμο του, τον Κιμ Γιονγκ Ουν και όχι τον Ναμ που ήταν νόθος γιος του από τη σχέση του με την ερωμένη του και ηθοποιό Σονγκ Χαε Ριμ.

Ο καρπός ενός παράνομου έρωτα

Η Σονγκ Χαε Ριμ ήταν μια γνωστή στη χώρα της ηθοποιός, που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960. Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έκανε σχέση μαζί της εκείνη ήταν παντρεμένη. Για αυτό προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει κρυφή αυτή τη σχέση από το δικό του πατέρα, τον ιδρυτή της δυναστείας των Κιμ στη Β. Κορέα, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Ναμ γεννήθηκε το 1971, ωστόσο μόλις το 2002 επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η Χαε Ριμ (που πέθανε εκείνη τη χρονιά) ήταν ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ιλ και ο γιος της, Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν γιος του Ιλ.

Τουλάχιστον 2 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του Κιμ είχαν γίνει από το 2010, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η τρίτη φαίνεται ότι ήταν και η... φαρμακερή...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση