GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

POS και στη Βαρβάκειο

Το χρώμα του… πλαστικού χρήματος μπαίνει και στην κεντρική κρεαταγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο. Ήδη κάποιοι καταστηματάρχες στη Βαρβάκει...


Το χρώμα του… πλαστικού χρήματος μπαίνει και στην κεντρική κρεαταγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο. Ήδη κάποιοι καταστηματάρχες στη Βαρβάκειο αγορά έχουν αναρτήσει ταμπέλες, με τις οποίες ειδοποιούν τους (δυνάμει) πελάτες τους ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους πληρώνοντας με πλαστικό χρήμα, δηλαδή με κάρτες, αφού έχουν εγκαταστήσει τερματικά POS.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση POS σε καταστήματα διαφόρων κλάδων, μεταξύ αυτών και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα τερματικά υποχρεωτικά έως 30 Ιουνίου.

Οι 12 κλάδοι που πρέπει υποχρεωτικά να βάλουν POS σε πρώτη φάση:

- Εστίαση: μπαρ, καφέ,

- Επισκευές

- Εκπαίδευση

- Ένδυση, υπόδηση

- Ενοικιάσεις

- Κομμωτήρια

- Γυμναστήρια

- Νομικές Δραστηριότητες

- Ιατρικές Υπηρεσίες

- Τηλεπικοινωνίες

- Ενέργεια

- Τυχερά παιγνίδια

Στόχος του υπουργείου Οικονομιών είναι να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εφαρμογή των POS στην αγορά σε τρείς φάσεις.

Η επόμενη φάση θα είναι μέχρι το τέλος του 2017 και θα αφορά μεταξύ άλλων μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση