GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας: Τα όποια μέτρα παρθούν δεν θα οδηγούν σε λιτότητα

Τα όποια μέτρα παρθούν δεν θα οδηγούν σε λιτότητα καθώς θα υπάρξουν αντίμετρα είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realf...


Τα όποια μέτρα παρθούν δεν θα οδηγούν σε λιτότητα καθώς θα υπάρξουν αντίμετρα είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα προλάβει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση έγκαιρα ώστε να μην χάσουμε το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μετά τη συνάντηση του Eurogroup και αυτά τα οποία συνομολογήθηκαν και συμφωνήσαμε, φεύγει πίσω κατά τη γνώμη μας η διαρκής λιτότητα. Είναι η αρχή για να ολοκληρώσουμε αυτήν την κατάσταση η οποία έχει δρομολογηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια… Ότι μέτρα παρθούν ως τα μέτρα που αφορούν τον προϋπολογισμό, δεν θα είναι λιτότητα. Γιατί τα μέτρα δεν θα είναι προς μία κατεύθυνση θα είναι και από την άλλη. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να μείνει στο τραπέζι και είναι αυτό το οποίο συνομολογήθηκε πλήρως και είναι αποφασισμένο από το Eurogroup» και πρόσθεσε:
«Και οι θεσμοί και οι επικεφαλείς, αυτοί όλοι αναγκάστηκαν να θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η λιτότητα στην Ελλάδα. Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν υποχρέωση αυτήν τη στιγμή να ολοκληρώσουν γρήγορα, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί στο γενικό πλαίσιο και νομίζω ότι αυτό θα γίνει και θα τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα… Εγώ θεωρώ ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και μάλιστα θα έχουμε μία πορεία η οποία θα είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μπορέσουμε το 2018 να βγούμε στις αγορές και να έχουμε μία δυνατότητα πια ελευθερίας κινήσεων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βγούμε και από την επιτροπεία».
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Ρήγας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική στάση της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή είναι πολύ συγκεκριμένη, παραμείναμε πόλος σταθερότητας στην άκρη της Ευρώπης σε μία περιοχή πολύ τεταμένη και μάλιστα όχι μόνο με τις συρράξεις οι οποίες γίνονται και με μία Τουρκία που έχει μία επιθετικότητα αυτήν τη στιγμή και στο εσωτερικό της αλλά και κυρίως με το θέμα του προσφυγικού. Η Ελλάδα κράτησε μία στάση νομίζω που συνάδει με τις αξίες αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή πόλος σταθερότητας και πόλος ειρηνικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση