GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΨΕΙ; TO ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ (και δυσάρεστες προβλέψεις) για Καλογρίτσα!

Fotis Kollias    Πριν από περίπου επτά χρόνια είχαν υπογραφεί οι τέσσερις συμβάσεις για τον άξονα Ακτιο - Αμβρακία με εταιρείες του ομί...

Fotis Kollias 
 Πριν από περίπου επτά χρόνια είχαν υπογραφεί οι τέσσερις συμβάσεις για τον άξονα Ακτιο - Αμβρακία με εταιρείες του ομίλου Μαρούλη (Ιόνιος Τεχνική, ΑΕΓΕΚ, κλπ) παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί τότε για την οικονομική του ευρωστία. Ο όμιλος Μαρουλη κατέρρευσε λίγο αργότερα και οι εργολαβίες είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν!

Πολλοί φοβούνται πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί με το Πάτρα - Πύργος καθώς είναι γνωστό πως ο όμιλος Καλογρίτσα αναλαμβάνει, το ένα μετά το άλλο, τμήματα του οδικού άξονα με τεράστιες εκπτώσεις, άνω του 50%. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε πως σπάσει στα οκτώ την εργολαβία Πάτρα - Πύργος με το επιχείρημα πως έτσι θα μοιραστεί μεταξύ πολλών τεχνικών εταιρειών. Και, ω του θαύματος, το έργο μοιράζεται μεταξύ ενός και μοναδικού εργολάβου: του κ. Καλογρίτσα!

Είναι γνωστό, δε, πως η Τοξότης (η μία από τις εταιρείες του εν λόγω επιχειρηματία) καθυστερεί να πληρώσει μισθούς στο προσωπικό. Τώρα πως θα κατασκευάσει ένα έργο που κοστολογήθηκε 400 εκατ. με 200 εκατ. ευρώ μένει να αποδειχθεί.

Σήμερα, που ήταν ο διαγωνισμός για την 4η εργολαβία και φυσικά επικράτησε η Τοξότης, κάποιες μεγάλες τεχνικές εταιρείες ούτε που κατέβηκαν. Θεωρούν πως το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ, αν ποτέ υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις. Γι' αυτό και περιμένουν, σε μερικά χρόνια, την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι δυσάρεστες προβλέψεις μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση