GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο WikiLeaks αρχεία των Γάλλων προεδρικών υποψηφίων

Δυνητικά ευαίσθητα αρχεία τριών υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει το WikiLeaks, ενόψει των εκλογών...


Δυνητικά ευαίσθητα αρχεία τριών υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει το WikiLeaks, ενόψει των εκλογών στη χώρα. 

Τα έγγραφα αφορούν τον Ρεπουμπλικανικό Φρανσουά Φιγιόν,  την ηγέτιδα της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τον φιλελεύθερο Εμμανουήλ Μακρόν. 

Κάποια από αυτά κυκλοφόρησαν ήδη από το 2012 – και καλύπτουν χρονικές περιόδους που εκτείνονται από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 έως  το 2011 ή το 2012. 

Συγκεκριμένα, 3.600 αρχεία αφορούν τον κεντροδεξιό Φιγιόν, που ήδη είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο «Penelopegate» - της χρηματοδότησης της γυναίκας τους με πάνω από 900.000 ευρώ ως «κοινοβουλευτικής βοηθού» του. 

Όπως και ο Φιγιόν, έτσι και η Λεπέν εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο: κατηγορείται ότι προσέλαβε ως βοηθούς της στο Ευρωκοινοβούλιο την πρώην κουνιάδα της και διευθύντρια του πολιτικούς της γραφείου Catherine Griset, καθώς και τον σωματοφύλακά της Thierry Legier, πληρώνοντάς τους μέχρι και 350.000 ευρώ από τα κεφάλαια του κοινοβουλίου,Όσο για τον 39χρονο πρώην υπουργό Οικονομίας και ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν, το Wikileaks δημοσιεύει έγγραφα που δείχνουν το... φακέλωμά του από την Χίλαρι Κλίντον, μέσα από την αλληλογραφία της υπουργού Εσωτερικών το 2012.

Εν τω μεταξύ, ο Μακρόν εμφανίζεται ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για την εφημερίδα Les Echos,συγκεντρώνει  22%-23%, στον πρώτο γύρο. 

Μετά τα σκάνδαλο, ο Φιγιόν υποχωρεί κατά 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 19%-20% και άρα αποκλείεται από τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Το ποσοστό της Λεπέν στον πρώτο γύρο είναι ενισχυμένος κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 26%-27%.

Η έρευνα προβλέπει ότι ο Μακρόν θα επικρατήσει της Λεπέν στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου με 65%. Στην περίπτωση που ο Φιγιόν φθάσει στον δεύτερο γύρο, θα επικρατήσει της Λεπέν με 59%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση