GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα τουρκική πρόκληση: Δεν είπαμε για πρόσφυγες, θα σας στέλνουμε 15.000 μετανάστες

Προκλητικός εμφανίστηκε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα απείλησε ...


Προκλητικός εμφανίστηκε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα απείλησε ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 άνθρωποι.

«Δεν εννοούσα πρόσφυγες, αλλά παράνομους μετανάστες» δήλωσε ο Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν σε όσους προσπαθούν ούτως ή άλλως να φτάσουν σε άλλες χώρες δια θαλάσσης.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ στην Τουρκία ότι διαστρέβλωσαν τα λόγια του για χάρη της αντιπολίτευσης μιλώντας στην επαρχία Εντιρνέ το βράδυ της Κυριακής.

«Τότε γιατί ήμαστε στην Τζαραμπλούς (σ.σ. στη Συρία); Γίναμε ασπίδα προστασίας για 30.000 ανθρώπους εκεί» είπε ο Σοϊλού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία ανά μήνα το 2016 συλλάμβανε 15.000 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν από τη θάλασσα σε άλλες χώρες.

«Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία, αλλά η Ευρώπη δεν τήρησε ούτε ένα άρθρο. Δεν έχουν την πρόθεση να το κάνουν γιατί το μόνο που κάνουν είναι να υπολογίζουν τα νούμερα μέρα και νύχτα», κατέληξε ο Σοϊλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση