GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βγάζουν το «βραχιολάκι» από τον Λιακουνάκο έναντι 1 εκατ. ευρώ

Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου με «βραχιολάκι» το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως...


Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου με «βραχιολάκι» το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για την αντικατάσταση του με την επιβολή εγγύησης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Επιπλέον, στον Θωμά Λιακουνάκο, εκτός από την χρηματική εγγύηση, επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα, δύο φορές το μήνα.  

Οι δικαστές με το υπ΄αριθμ. 440/2017 βούλευμά αποφάνθηκαν ότι  «δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης».

Ο επιχειρηματίας πήρε το δρόμο για τη φυλακή τον Οκτώβριο του 2015 μετά την απολογία του για την υπόθεση των ραντάρ της Ericsson και αποφυλακίστηκε 6 μήνες αργότερα με την προϋπόθεση να βρίσκεται υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και να κινείται μόνο στους χώρους του σπιτιού του ώστε να ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές. Ο Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να εμπλέκεται στην  διακίνηση μίζας εκατομμυρίων ευρώ με τελικούς αποδέκτες, σύμφωνα με την δικογραφία, τους κατηγορούμενους και καταδικασθέντες σε άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών τον πρώην υπουργό  Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του και πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Υπενθυμίζεται  ότι πριν από λίγες ημέρες ο αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστος Μπαρδάκης  εισηγήθηκε την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του επιχειρηματία και 16 ακόμη κατηγορούμενων στην ίδια υπόθεση για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό  ο Θωμάς Λιακουνάκος,  φέρεται να μοίρασε μίζες ύψους 1.6 εκ. Ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκ. Κορώνων Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Άκη Τσοχατζόπουλο και σε άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση