GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητσοτάκης στο δελτίο του ΑΝΤ1: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ - ΒΙΝΤΕΟ

«Η διαπραγμάτευση αυτή έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και έναν χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντε...


«Η διαπραγμάτευση αυτή έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και έναν χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερούσε συνειδητά και διαπραγματευόταν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά. Ο κίνδυνος να χαθεί η ποσοτική χαλάρωση είναι μεγάλος», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Βερολίνο και στις συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Διεκδίκησα την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ταυτόχρονα παρουσίασα το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση».

«Το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την αξιολόγηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, μείωση του αφορολόγητου και μείωση των συντάξεων. «Εμείς δεσμευόμαστε για πραγματικές μεταρρυθμίσεις», είπε και αναγνώρισε ότι υπάρχει ευθύνη και στους δανειστές, που προσέρχονται με υπερβολικές απαιτήσεις, «αλλά όταν είμαστε αναξιόπιστοι, τους δίνουμε το δικαίωμα».

«Η κυβέρνηση, ψηφίζοντας από τώρα μέτρα για το 2019 και το 2020, φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα: «Δεν ψηφίζουμε το όλο δημοσιονομικό πακέτο. Ο κ. Τσίπρας μόνος του θα φέρει το βάρος της υπερψήφισης των μέτρων με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει. Δικός του είναι ο λογαριασμός, ο ίδιος θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση