GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκπτωση ως 200.000 στο φόρο αν κάνετε δωρεά σε κόμμα ή πολιτικό (!)

Έκπτωση φόρου έως και 200.000 ευρώ μπορεί να έχει ένας φορολογούμενος αν κάνει δωρεά σε κάποιο κόμμα ή πολιτικό. Σύμφωνα με τις άρθρο...


Έκπτωση φόρου έως και 200.000 ευρώ μπορεί να έχει ένας φορολογούμενος αν κάνει δωρεά σε κάποιο κόμμα ή πολιτικό.

Σύμφωνα με τις άρθρο 1, παράγραφος 7, του νόμου 4304 του 2014 το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής. Ενώ η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στην εφαρμογή του νέου πλαισίου για τις δωρέες σε κόμματα και πολιτικούς.

Εφόσον ένας φορολογούμενος κάνει δωρεά και κόμμα ή υποψήφιο βουλευτή, το ποσό της δωρεάς εκπίπτει ολόκληρο στη φορολογική του δήλωση.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά από κυβερνητική εντολή, πρόσθεσε τους νέους κωδικούς 055-056 στον πίνακα 7 του νέου εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης. Στην ουσία οι βουλευτές επωφελούνται καθώς δεν θα φορολογούνται για τα ποσά των αποζημιώσεών τους τα οποία διαθέτουν για τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν αλλά και για τα ποσά τα οποία μπορεί να διαθέτουν για τους εαυτούς τους. Για τα ποσά αυτά δεν θα πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση